U bent hier

37e Fiscale conferentie: Loonheffingen (kort verslag)

01 juli 2014

Op 21 en 22 november 2013 vond de 37e Fiscale Conferentie plaats. Deze keer was het thema 'Loonheffingen'. De conferentievoorzitter is mr. A.L. Mertens.

Doelstelling
De Fiscale Conferentie, een initiatief van het Ministerie van Financiën en de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs, wordt vanaf 1994 tweemaal per jaar georganiseerd. De organisatie voor de NOB is in handen van mr. drs. S.A.W.J. Strik (directeur bureau vaktechniek Ernst & Young) en mr. F.H.J. Sobels (directeur van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs).

Aan elke Fiscale Conferentie kunnen NOB-leden en medewerkers van de Belastingdienst deelnemen. De conferenties duurden twee dagen en werden gehouden op een donderdag en een vrijdag. Elke conferentie stond onder leiding van een fiscalist, die een grote reputatie geniet op het vlak van het te behandelen onderwerp. Als doelstellingen voor de conferenties werden genoemd: verdieping van fiscale techniek, uitwisseling van kennis en ervaring tussen belastingdienst en adviespraktijk en 'netwerken'. Deelnemers namen op persoonlijke titel deel en het was de bedoeling dat zij vrijuit met elkaar kunnen discussiëren over de aan de orde gestelde fiscale problematiek.

Het volledige programma, het korte en lange verslag kunnen onderaan deze pagina worden gedownload. Het korte verslag is ook gepubliceerd in het Weekblad voor Fiscaal Recht (2014/867).