E-learning module Wwft voor belastingadviseurs en accountants

De E-learning module die de NOB samen met de NBA heeft ontwikkeld is geactualiseerd. Ook is de module gebruiksvriendelijker gemaakt.  

Opleidingsverplichting Wwft

top

De Wwft bevat een trainingsverplichting. Deze opleidingsverplichting geldt voor alle belastingadviseurs en accountants die werkzaamheden uitvoeren voor derden (klanten). De Wwft is niet van toepassing op bedrijfsfiscalisten. Het periodiek volgen van deze e-learning module helpt bij het voldoen aan deze trainingsverplichting. Hierdoor zijn zij in staat ongebruikelijke transacties te herkennen en een cliëntenonderzoek goed en volledig uit te voeren (artikel 35 Wwft). 

Inhoud

top

De e-learning module behandelt het toepassingsbereik van de Wwft, het cliëntenonderzoek, de meldplicht en wat vastgelegd moet worden. Ook komen het risicomanagement en de bevoegdheden en sanctiemogelijkheden van de toezichthouder aan de orde. De e-learning module bevat een groot aantal praktijkcases toegespitst op het beroep belastingadviseur of accountant; u kunt binnen de module kiezen welke u gaat doen. De module sluit af met een toets. 

Engelstalige versie

top

Naast een Nederlandstalige versie is ook een Engelstalige versie van de e-learning module Wwft beschikbaar.

Kort de belangrijkste punten

top
  • De e-learningmodule wordt online aangeboden.
  • U kunt de module doorlopen waar en wanneer u wilt. U heeft daar een jaar de tijd voor.
  • Het doornemen van de e-learning module duurt ca. 90 minuten. Daarna legt u een toets af. Na het succesvol afronden van de module kunt u een certificaat downloaden.
  • Voor leden van de NOB kwalificeert deze e-learning module Wwft voor twee vaktechnische PE-uren.*

* We attenderen u erop dat er in de markt ook e-learning modules Wwft verkrijgbaar zijn die inhoudelijk niet voldoen aan de PE voorwaarden van de NOB. 

Aanmelden en kosten

top

NOB-leden
Alleen als u lid van de NOB bent kunt u zich via de NOB voor deze module inschrijven. Dat kan via onderstaande links of via uw persoonlijke pagina Permanente Educatie (tabblad 'aanbod NOB' aanmelden voor de e-learning module). De kosten bedragen € 95,- excl. btw per individuele deelnemer.

Nederlandse versie
Engelse versie

Wilt u de e-learning Wwft aanbieden via het Leermanagementsysteem (LMS) van uw kantoor? Neem dan contact op met Angelique van Streepen (020 514 1870).

Let op:
Individuele deelnemers die niet werkzaam zijn in de belastingadviespraktijk kunnen zich aanmelden via de site van NBA Opleidingen. Bij vragen kunt u contact opnemen met Ivo ten Hoorn via i.tenhoorn@nbaopleidingen.nl

Inloggen
Nadat u zich heeft aangemeld ontvangt u een e-mail met inloggegevens voor de e-learningmodule Wwft.