Belastingen op Vastgoed & Milieu

woensdag 13 november 2019
Activiteit: 
PE-cursus
Inleider(s): 
mr. B.S. Kats
Tijdsduur: 
Van 09.45 uur tot 17.15 uur
Locatie: 
Van der Valk Hotel Utrecht
Soort PE: 
Vaktechnisch
PE-uren: 
6

Op 13 november 2019 kunt u deelnemen aan de PE-cursus Belastingen op Vastgoed & Milieu. Deze cursus is bedoeld voor fiscalisten die cliënten adviseren die veel of bijzonder vastgoed in Nederland hebben en/of daarin veel aardgas, elektriciteit, water of afval verbruiken.

Het programma kent de volgende onderdelen (wijzigingen voorbehouden):

  • Belastingen met de waardering van vastgoed als grondslag
  • Belastingen op eigendom en gebruik van vastgoed
  • Van WOZ-waarde naar een zo optimaal mogelijke bodemwaarde
  • Milieubelastingen en heffingen op het gebruik en verbruik in vastgoed van:

       o           aardgas en elektriciteit
       o           afval
       o           water

Docent is mr. B.S. Kats (EY).

Voor de goede orde informeren wij u dat in het Programma Permanente Educatie ook de 'PE-cursus (Toekomstige) Milieuheffingen in Klimaatakkoord en energietransitie' wordt aangeboden. Deze cursus is bedoeld voor fiscalisten die cliënten adviseren die bezig zijn met het verduurzamen van hun vastgoed, productieproces en/of energievoorziening. Deze cursus heeft,  met betrekking tot het Milieudeel, enige overlap met de PE-cursus Belastingen op Vastgoed en Milieu.

De kosten voor deelname bedragen € 390,- (excl. btw). Inschrijvingen geschieden in volgorde van binnenkomst van aanmelding.Er kunnen maximaal 24 NOB-leden aan deze bijeenkomst deelnemen. Het minimum aantal bedraagt 20. Mocht het minimum aantal deelnemers niet worden behaald dan behoudt de SOB zich het recht voor de bijeenkomst te annuleren.

Annulering is uitsluitend mogelijk per e-mail. Tot 8 weken voor de eerste cursusdag van de bijeenkomst kan dat kosteloos. Bij annulering tussen 8 en 4 weken voor de eerste cursusdag van de bijeenkomst wordt 50% van de cursusprijs in rekening gebracht; bij annulering binnen 4 weken voor de eerste cursusdag 100%. Plaatsvervanging is mogelijk zonder annuleringskosten, mits het om een vervanger gaat die kwalificeert voor de betreffende cursus. In dat geval wordt € 50,- administratiekosten in rekening gebracht.

Aan deze bijeenkomst kunnen geen aspirant-leden deelnemen.

U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden via uw Persoonlijke Pagina, of via de link onder aan deze pagina.