U bent hier

Bijeenkomsten uitgesteld in verband met coronavirus

13 maart 2020

Naar aanleiding van de meest recente ontwikkelingen rondom de uitbraak van het coronavirus is besloten dat ­alle bijeenkomsten van de NOB, SOB, JOB en MOB, die de komende maand  gepland staan (tot en met 13 april a.s. ), verplaatst worden.  Deze drastische maatregel is genomen naar aanleiding van de vele vragen en onduidelijkheden rondom de geplande bijeenkomsten. 

Opleidingsfunctie
De NOB doet er alles aan om haar rol als opleider zo goed mogelijk te vervullen in deze bijzondere periode. Alles op alles wordt gezet om zo snel mogelijk  de programma’s te hervatten. Dit is uiteraard sterk afhankelijk van de verdere ontwikkelingen rondom het coronavirus en het beleid van de RIVM. Het streven is om binnen dit cursusjaar alle te verplaatsen cursussen opnieuw in te plannen.

Beroepsopleiding Belastingadviseurs
Alle cursussen uit de Beroepsopleiding Belastingadviseurs, die tot en met 13 april ingepland staan, verschuiven naar een latere datum.  Aspirant-leden van wie de cursussen de komende maand zijn vervallen, krijgen opnieuw bericht wanneer de cursus alsnog plaatsvindt. Zij hoeven zich niet opnieuw voor die cursus aan te melden.

Voorbereidingsopdracht
Het uitstel van de cursussen is alleen van toepassing op de bijeenkomst. Alle andere termijnen blijven gehandhaafd. Aspirant-leden blijven zes weken voor aanvang van de oorspronkelijk geplande cursusdatum het cursusmateriaal ontvangen.  Zij hebben vervolgens vier weken de tijd om de voorbereidingsopdracht te maken. De inleverdatum van die opdrachten verschuift niet. Als de voorbereidingsopdracht van een verplaatste cursus  door de docent is goedgekeurd, blijft dat resultaat staan. De voorbereidingsopdracht hoeft niet opnieuw gemaakt te worden.

Plaatsing
Aspirant-leden kunnen zich via hun Persoonlijke Pagina blijven inschrijven voor cursussen. Het bureau zal doorgaan met het plaatsen van cursisten in cursussen die in de maanden mei, juni en juli plaatsvinden.

Programma Permanente Educatie
Ook alle cursussen uit het Programma Permanente Educatie, gepland in de periode 13 maart tot en met 13 april a.s., worden verplaatst naar een later tijdstip.  De NOB doet er alles aan om het cursusaanbod op peil te houden, zodat leden voldoende gelegenheid hebben om aan de PE-verplichting te voldoen.

Annuleringskosten
Er worden geen annuleringskosten in rekening gebracht voor alle cursussen die vanaf 13 maart tot en met 13 april a.s. gepland staan en verplaatst moeten worden. Dit geldt voor de cursussen uit de beroepsopleiding en het Programma Permanente Educatie.

Overige inhoudelijke en sociale activiteiten
Alle overige inhoudelijke activiteiten georganiseerd door de Jonge Orde van Belastingadviseurs, de Medior Orde van Belastingadviseurs en het Vrouwennetwerk gaan niet door.  Deze activiteiten worden ook, voor zover mogelijk, naar een later tijdstip dit jaar verplaatst. Sociale events zoals de borrels van de Jonge Orde van Belastingadviseurs zijn al eerder afgelast.

Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn of aanvullende informatie zal dat op de website worden gepubliceerd.