Capita Selecta OB 2 (online) met o.a. E-commerce en plaats van dienst

donderdag 19 november 2020
Activiteit: 
PE-cursus (online)
Inleider(s): 
prof. mr. dr. M.M.W.D. Merkx en prof. dr. R.A. Wolf
Tijdsduur: 
van 13.00 uur - 16.45 uur
Locatie: 
online
Soort PE: 
vaktechnisch
PE-uren: 
3

Dinsdag 13 oktober is er weer een persconferentie gehouden in verband met corona. Daarin zijn er meer maatregelen aangekondigd, waaronder het dringende advies om zoveel mogelijk thuis te blijven.  Om gehoor te geven aan deze oproep, is besloten dat we tot 31 december van dit jaar geen fysieke cursussen meer organiseren.

De PE-cursus Capita Selecta Omzetbelasting zal, in plaats van op locatie, in twee delen online worden aangeboden. U kunt op 9 november deelnemen aan Capita Selecta OB 1 (online) met o.a. ondernemerschap en vastgoed en op 19 november aan PE-cursus Capita Selecta OB 2 (online) met o.a. E-commerce en plaats van dienst. De cursussen kunnen los van elkaar gevolgd worden. U kunt dus aan één van de twee of beide cursussen deelnemen.

Op 19 november 2020 vindt de online PE-cursus Capita Selecta OB 2 (online) met o.a. E-commerce en plaats van dienst, plaats, bestemd voor Btw-specialisten. Doel van de cursus is verbreding en verdieping van de vaktechnische kennis in directe samenhang met de praktijk. De volgende onderwerpen komen aan de orde:

  • Quick fixes internationale handel – ervaringen tot nu toe
  • E-commerce
  • Plaats van dienst en gevolgen World Comm Trading
  • Vaste inrichting

Docenten zijn prof. mr. dr. M.M.W.D. Merkx (BDO, bijzonder hoogleraar Erasmus Universiteit Rotterdam, universitair docent Universiteit Leiden) en prof. dr. R.A. Wolf (Baker & McKenzie en universitair hoofddocent Rijksuniversiteit Groningen). 

Deze cursus is een vast onderdeel in het Programma Permanente Educatie en wordt periodiek aangeboden.

De kosten voor deelname bedragen € 195,- (excl. btw). Inschrijvingen geschieden in volgorde van binnenkomst van aanmelding. Annulering is uitsluitend per e-mail mogelijk. Bij annulering tussen 8 en 4 weken voor de eerste cursusdag wordt 50% van de cursusprijs in rekening gebracht; bij annulering binnen 4 weken voor de eerste cursusdag 100%. Plaatsvervanging is mogelijk zonder annuleringskosten, mits het om een vervanger gaat die kwalificeert voor de betreffende cursus. In dat geval wordt € 50,- administratiekosten in rekening gebracht.

Er kunnen maximaal 24 NOB-leden aan deze bijeenkomst deelnemen. Het minimum aantal bedraagt 12. Mocht het minimum aantal deelnemers niet worden behaald dan behoudt de SOB zich het recht voor de bijeenkomst te annuleren. Aan deze bijeenkomst kunnen geen aspirant-leden deelnemen.

Voor de goede orde informeren wij u dat de SOB aan de docenten/inleiders de keuze laat of zij hand-outs of digitale presentaties, vooraf, tijdens of na de bijeenkomst ter beschikking willen stellen. Dit kan per bijeenkomst verschillen. Daarom ontvangt u niet van alle presentaties standaard hand-outs of bestanden. De presentaties van PE-bijeenkomsten die in PDF beschikbaar worden gesteld na afloop van de bijeenkomst kunt u vinden in het Archief PE-bijeenkomsten op de NOB-website.

U kunt zich voor deze cursus aanmelden via uw persoonlijke pagina, of via de link onderaan deze pagina.