DAC7 – nieuwe rapportageverplichting voor digitale platformexploitanten

donderdag 06 oktober 2022
Activiteit: 
PE-seminar
Inleider(s): 
Lieke Mutsaers-Trommelen (moderator), John Gruson (inleider), Mirko Marinc, Martin Morawski, Jeroen Oerlemans, Lu-Shen Qua, Jasper van Schijndel, Jan-Cees Wouters (panelleden)
Tijdsduur: 
van 15.00 - 19.10 uur
Locatie: 
Van der Valk Hotel Utrecht
Soort PE: 
vaktechnisch
PE-uren: 
3

Op 6 oktober organiseert de SOB in het kader van het Programma Permanente Educatie het PE-seminar 'DAC7 – nieuwe rapportageverplichting voor digitale platformexploitanten'

Op 23 maart 2022 heeft Staatssecretaris Van Rij het wetsvoorstel van de Wet implementatie EU-richtlijn gegevensuitwisseling digitale platformeconomie aangeboden aan de Tweede Kamer (‘DAC7’). DAC7 regelt onder andere de introductie van een rapportageverplichting voor digitale platformexploitanten om informatie over bepaalde gebruikers (‘verkopers’) op hun platform te verstrekken aan de Belastingdienst. Hierbij wordt dan ook de automatische uitwisseling van deze informatie tussen belastingautoriteiten gevestigd binnen en buiten de EU geregeld. Deze rapportage is de basis voor de handhaving van de belastingregels met betrekking tot commerciële activiteiten die met bemiddeling van digitale platforms worden verricht door verkopers.

De moderator van dit seminar, Lieke Mutsaers-Trommelen (Meijburg en Co), neemt u mee in wat DAC7 inhoudt. Wat houden de verzamelings- en verificatievereisten in, hoe werkt de rapportageverplichting uit, welke vragen leven er in de praktijk en welke ervaringen en best practices kunnen er worden gedeeld.

U kunt zich inschrijven voor dit seminar via uw persoonlijke pagina of via de inschrijflink onderaan deze pagina.

De kosten voor deelname bedragen € 195,- (excl. btw). Inschrijvingen geschieden in volgorde van binnenkomst van aanmelding. Annulering is uitsluitend per e-mail mogelijk. Tot 8 weken voor de eerste cursusdag van de bijeenkomst kan dat kosteloos. Bij annulering tussen 4 en 8 weken voor de eerste cursusdag wordt 50% van de cursusprijs in rekening gebracht; bij annulering binnen 4 weken voor de eerste cursusdag 100%. Indien uw plaats kan worden ingevuld met een plaatsvervanger van de reservelijst brengen wij u uitsluitend € 50,- administratiekosten in rekening. Mocht invulling van de plaats van de reservelijst niet mogelijk zijn dan kan het NOB-lid dat annuleert zelf iemand aandragen voor plaatsvervanging. Deze vervanger moet kwalificeren voor de betreffende bijeenkomst. Ook in dat geval is € 50,- administratiekosten verschuldigd.

Er kunnen maximaal 40 NOB-leden aan deze bijeenkomst deelnemen. Het minimum aantal bedraagt 20.  Mocht het minimum aantal deelnemers niet worden behaald dan behoudt de SOB zich het recht voor de bijeenkomst te annuleren. 

Aan deze bijeenkomst kunnen geen aspirant-leden deelnemen.