Fictiebepalingen in de successiewet - basis

woensdag 28 september 2022
Activiteit: 
PE-cursus
Inleider(s): 
Reinier Kooiman
Tijdsduur: 
15.30 uur tot 20.15 uur
Locatie: 
Van der Valk Hotel Utrecht
Soort PE: 
vaktechnisch
PE-uren: 
4

In het kader van het PE-programma vindt op 28 september 2022 de PE-cursus Fictiebepalingen in de successiewet - basis plaats. Deze cursus is bedoeld voor gewone NOB-leden. In deze cursus wordt aandacht besteed aan de fictiebepalingen in de Successiewet 1956. Zowel de schenkbelasting als de erfbelasting komt aan bod. De cursus is met name bedoeld voor NOB-leden die meer willen weten over de basisbeginselen van de fictiebepalingen. De cursus is niet bedoeld voor de Estate Planners die al veel praktijkervaring hebben met de Fictiebepalingen. Voor deze doelgroep zal in 2023 een verdiepingscursus worden aangeboden.

Het dagprogramma bestaat uit twee onderdelen:

  • Ficties in de erfbelasting
  • Ficties in de schenkbelasting

De docent is Renier Kooiman (Deloitte en verbonden als docent en onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam).

De kosten voor deelname bedragen € 260,- (excl. BTW). Inschrijvingen geschieden in volgorde van binnenkomst van aanmelding. Annulering is uitsluitend per e-mail mogelijk. Tot 8 weken voor de eerste cursusdag kan dat kosteloos. Bij annulering tussen 4 en 8 weken voor de eerste cursusdag wordt 50% van de cursusprijs in rekening gebracht; bij annulering binnen 4 weken voor de eerste cursusdag 100%. Indien uw plaats kan worden ingevuld met een plaatsvervanger van de reservelijst brengen wij u uitsluitend € 50,- administratiekosten in rekening. Mocht invulling van de plaats van de reservelijst niet mogelijk zijn dan kan het NOB-lid dat annuleert zelf iemand aandragen voor plaatsvervanging. Deze vervanger moet kwalificeren voor de betreffende bijeenkomst. Ook in dat geval is € 50,- administratiekosten verschuldigd.

Er kunnen maximaal 24 NOB-leden aan deze bijeenkomst deelnemen. Het minimum aantal bedraagt 20.  Mocht het minimum aantal deelnemers niet worden behaald dan behoudt de SOB zich het recht voor de bijeenkomst te annuleren. Aan deze bijeenkomst kunnen geen aspirant-leden deelnemen.

U kunt zich voor deze cursus aanmelden via uw persoonlijke pagina, of via de link onderaan deze pagina.