GEANNULEERD - MOB-lezing; 'De implementatie van DAC6 in Nederland' (oorspronkelijke datum 6 april en 18 mei 2020)

maandag 18 mei 2020
Activiteit: 
Lezing
Inleider(s): 
mr. J.A.R. (Arjo) van Eijsden en mr. V. (Valérie) Robbertz
Tijdsduur: 
19:30 uur (ontvangst met broodjes vanaf 19:00 uur) en na de lezing is er gelegenheid een borrel te drinken.
Locatie: 
De Veranda, Amstelveenseweg 764 te Amsterdam
Soort PE: 
Vaktechnisch
PE-uren: 
1

BELANGRIJK
Naar aanleiding van de meest recente ontwikkelingen rondom de uitbraak van het coronavirus is deze MOB-lezing (oorspronkelijke datum: 6 april) verplaatst. Indien de omstandigheden het toelaten, wordt de nieuwe datum 18 mei. Leden kunnen zich (opnieuw) via hun Persoonlijke Pagina hiervoor inschrijven.  Dat geldt ook voor de geplaatste leden. Zij krijgen voorrang bij plaatsing.  Zodra de cursusdatum definitief is, worden de plaatsingsbevestigingen verstuurd.

-----

Op maandag 18 mei 2020 verzorgen mr. J.A.R. (Arjo) van Eijsden en mr. V. (Valérie) Robbertz de MOB-lezing: ‘De implementatie van DAC6 in Nederland’. De lezing vindt plaats bij De Veranda, Amstelveenseweg 764 te Amsterdam.

Vanaf 1 juli 2020 geldt de Europese richtlijn Mandatory Disclosure Rules (MDR)/DAC6. Door de Nederlandse implementatie van deze richtlijn moeten intermediairs en/of belastingplichtigen potentieel agressieve internationale fiscale constructies melden bij de Belastingdienst. Welke fiscale constructies gemeld moeten worden is nog niet altijd duidelijk. Daarom komt er binnenkort een leidraad beschikbaar die met uitleg en voorbeelden voor meer duidelijkheid moet zorgen. Van Eijsden en Robbertz zullen de hoofdlijnen van de MDR en de leidraad met u behandelen, waarna u hopelijk een duidelijker beeld heeft van welke fiscale constructies gemeld moeten worden bij de Belastingdienst.

Van Eijsden heeft fiscaal recht en Nederlands recht gestudeerd in Rotterdam. Hij is tax partner en hoofd van de Tax Policy & Controvery Group bij EY. Daarnaast is Van Eijsden lid van het Dagelijks bestuur van de NOB, voorzitter van de Commissie Beroepszaken en van de kerngroep Rechtszekerheid en Rechtsbescherming.
Robbertz heeft fiscaal recht gestudeerd in Maastricht. Zij is werkzaam als Coördinator Mandatory Disclosure bij de Belastingdienst Rotterdam. Robbertz werkte voorheen bij het Ministerie van Financiën als Tax Policy Advisor en bij het Netherlands Foreign Investment Agency en EY.

Aanmelden kan via je Persoonlijke Pagina of via de aanmeldlink onderaan deze pagina; daarvoor moet je je account hebben geactiveerd en ingelogd zijn. Het aantal plaatsen voor deze bijeenkomst is beperkt. Registratie gaat op volgorde van aanmelding. Meld je dus snel aan om zeker te zijn van deelname!

Kosten: geen. Maar wie na 11 mei annuleert wordt € 50 administratiekosten in rekening gebracht. Plaatsvervanging is mogelijk zonder annuleringskosten, mits het om een vervanger gaat die kwalificeert voor deze bijeenkomst. Annulering is uitsluitend per mail (n.baykal@nob.net) mogelijk. De administratiekosten worden ook in rekening gebracht aan leden die niet komen opdagen. Deze vervanger moet 5-10 jaar als universitair gevormd fiscalist actief zijn in het vak. Het gaat in 2020 om de leden die zijn toegelaten in de periode 1 januari 2010 t/m 31 december 2014.

*MOB

Het NOB-ledenbestand kent verschillende groepen. De twee uitersten zijn de beginners aan de ene en de adviseurs met meer dan tien jaar werkervaring aan de andere kant. Daartussen functioneert een derde groep: adviseurs die vijf tot tien jaar actief zijn in het vak als universitair gevormd fiscalist. Het gaat in 2020 om de leden die zijn toegelaten in de periode 1 januari 2010 t/m 31 december 2014. De Medior Orde van Belastingadviseurs (MOB) organiseert bijeenkomsten om deze leden nauwer met elkaar, maar ook met professionals uit het bedrijfsleven in contact te brengen. Achterliggende gedachte is dat het vak na vijf jaar anders en veelzijdiger wordt en dat het nuttig is daarover te praten met beroepsgenoten die in dezelfde situatie verkeren.