GEANNULEERD: MOB-lezing 'Prinsjesdag vanuit MKB perspectief' op 26 september 2018

woensdag 26 september 2018
Activiteit: 
Lezing - GEANNULEERD -
Inleider(s): 
Prof. dr. mr. E.J.W. (Edwin) Heithuis
Tijdsduur: 
Aanvang lezing: 19.00 uur (ontvangst met broodjes vanaf 18.30 uur). Einde: 20.00 uur. Na de lezing is er gelegenheid een borrel te drinken.
Locatie: 
Van der Valk Hotel Utrecht, Winthontlaan 4-6, Utrecht
Soort PE: 
Vaktechnisch
PE-uren: 
1

Op 26 september a.s. stond er een lezing 'Prinsjesdag vanuit MKB-perspectief' gepland. Omdat het minimum aantal deelnemers niet is behaald, is in overleg met de spreker besloten de lezing te annuleren.

Op woensdag 26 september verzorgt prof. dr. mr. E.J.W. (Edwin) Heithuis een lezing over de wetsvoorstellen gepresenteerd op Prinsjesdag, gezien vanuit MKB-perspectief. De lezing vindt plaats in het Van der Valk Hotel Utrecht, Winthontlaan 4-6 te Utrecht.

Op de derde dinsdag van de maand, dit jaar op dinsdag 18 september 2018, is het weer Prinsjesdag. Onder andere de Miljoenennota en de Rijksbegroting zullen die dag gepresenteerd worden. Vorig jaar was het kabinet, gezien de kabinetsvorming, erg spaarzaam met het aankondigen van wetsvoorstellen. Mede vanwege om te zetten wetgeving vanuit Europa, de voorgenomen afschaffing van de dividendbelasting en de daarmee verband houdende regelgeving, en de huidige groei van de Nederlandse economie, is dat dit jaar anders en daarom kijken wij uit naar de wetsvoorstellen die zullen worden gepresenteerd op Prinsjesdag! Heithuis zal zich in de MOB-lezing specifiek vanuit MKB-perspectief richten op de gepresenteerde wetsvoorstellen. Hij zal tijdens de lezing ingaan op de aan te kondigen wetsvoorstellen en een nadere toelichting daarop geven, waarbij de achtergrond en mogelijke discussiepunten worden besproken. Uiteraard is er de mogelijkheid om mee te discussiëren en vragen te stellen die in de praktijk spelen.

Prof. dr. mr. E.J.W. Heithuis is hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam en tevens verbonden als wetenschappelijk adviseur aan BDO Belastingadviseurs.

Aanmelden kan via je Persoonlijke Pagina of via de aanmeldlink onderaan deze pagina; daarvoor moet je je account hebben geactiveerd en ingelogd zijn. Het maximum aantal deelnemers bedraagt 40. Inschrijvingen geschieden in volgorde van binnenkomst van aanmelding. Gegeven het aantal beschikbare plaatsen is het aan te raden je snel aan te melden. Het maximaal aantal deelnemers per kantoor bedraagt drie.

De locatie is bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto. Parkeren kan in de parkeergarage van het hotel, maar is voor eigen rekening.

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan deze lezing. Wie zich echter opgeeft en niet komt opdagen wordt € 50,- in rekening gebracht. Annulering is uitsluitend mogelijk per e-mail (i.de.jong@nob.net). Bij annulering na 21 september wordt ook € 50,- in rekening gebracht (dit zijn de kosten die dan reeds voor jouw aanmelding gemaakt zijn), tenzij je een vervanger regelt. Deze vervanger moet vijf tot tien jaar als universitair gevormd fiscalist werkzaam zijn in het vak. Ook dient hij of zij NOB-lid te zijn. Het gaat in 2018 om de leden die zijn toegelaten in de periode 1 januari 2008 t/m 31 december 2012.