GEANNULEERD MOB-lezing 'UBO/trustregister' op donderdag 11 mei 2023

donderdag 11 mei 2023
Activiteit: 
Lezing
Tijdsduur: 
GEANNULEERD

Op donderdag 11 mei a.s. organiseert de Medior Orde van Belastingadviseurs (MOB) een lezing ‘Update UBO-register en Trustregiser’.

Sinds 27 september 2020 kennen we het UBO-register, waarin de uiteindelijk belanghebbenden van vennootschappen en andere juridische entiteiten worden geregistreerd. Op 1 november 2022 is daar het trustregister bijgekomen. In het trustregister worden (onder bepaalde voorwaarden) trusts en soortgelijke juridische constructies zoals het open en besloten fonds voor gemene rekening geregistreerd. Inmiddels zijn we voor het UBO-register al weer een tijdje onderweg, en staan we voor het trustregister aan het begin van de reis. Wat houden beide registers in? Wat zijn hun overeenkomsten en verschillen? Wat zijn de discussiepunten? En hoe kwalificeer je nu eigenlijk de UBO? Tijdens de lezing wordt op deze vragen ingegaan. Gelet op het aantal vragen dat we krijgen vanuit de praktijk, zullen we ook uitgebreid in gaan op gecombineerde structuuroverzichten (STAK, CV, FGR). Daarnaast wordt een update van de huidige stand van zaken rond het UBO-register gegeven, naar aanleiding van de recente uitspraak van het Europese Hof van Justitie, en de impact hiervan op het trustregister.

De lezing wordt verzorgd door Alycke Kootstra. Alycke is vanaf 2007 werkzaam als kandidaat-notaris in het notariaat, bij achtereenvolgens Warendorf en HVK Stevens. Sinds 2021 is zij als senior kandidaat-notaris verbonden aan Loyens & Loeff. Alycke adviseert vermogende particulieren, families, familiebedrijven en ondernemingen over aangelegenheden betreffende ondernemingsrecht en private wealth. Haar specialisaties omvatten vermogensrechtelijke en ondernemingsrechtelijke (her)structureringen, estate en successieplanning, (grensoverschrijdende) fusies en overnames, participatieplannen, goede doelen en corporate en family governance. Alycke is gespecialiseerd in familieaangelegenheden die impact hebben op de (familie) bedrijfsstructuur – en vice versa. Zij schrijft artikelen en verzorgt regelmatig cursussen op dit gebied.

Locatie
De MOB-lezing wordt gehouden bij Loyens & Loeff, Parnassusweg 300 te Amsterdam.

Aanmelden
De lezing is enkel bedoeld voor MOB-leden*. Het maximum aantal deelnemers bedraagt 25. Aanmelden kan via uw Persoonlijke Pagina  of via de aanmeldlink onderaan deze pagina.

*MOB

Het NOB-ledenbestand kent verschillende groepen. De twee uitersten zijn de beginners aan de ene en de adviseurs met meer dan tien jaar werkervaring aan de andere kant. Daartussen functioneert een derde groep: adviseurs die vijf tot tien jaar actief zijn in het vak als universitair gevormd fiscalist. Het gaat in 2023 om de leden die zijn toegelaten in de periode 1 januari 2013 t/m 31 december 2017. De Medior Orde van Belastingadviseurs (MOB) organiseert bijeenkomsten om deze leden nauwer met elkaar, maar ook met professionals uit het bedrijfsleven in contact te brengen. Achterliggende gedachte is dat het vak na vijf jaar anders en veelzijdiger wordt en dat het nuttig is daarover te praten met beroepsgenoten die in dezelfde situatie verkeren.