U bent hier

Het nieuwste dilemma in de DilemmApp: Substance vereisten

15 oktober 2020

Ik ben beginnend belastingadviseur op een groot kantoor. Tijdens het opstellen van een aangifte trek ik de conclusie dat de desbetreffende vennootschap waarschijnlijk onvoldoende substance heeft om de aangifte op deze manier in te dienen. Als ik dit aan de partner op deze klant vertel, wil deze er niets van horen. Hij geeft aan dat de aangifte gewoon ingediend moet worden. Dan hoor ik dat een andere collega op deze klant zijn handen er vanaf getrokken heeft omdat hij vindt dat beter onderzocht moet worden of de vennootschap wel aan de substance vereisten voldoet. Wat doe ik?

  1. Ik dien de aangifte in, zoals de partner vraagt.
  2. Ik geef aan dat ik niet bereid ben de aangifte zo in te dienen.
  3. Ik vraag nogmaals om een overleg met de partner en vraag de andere collega mee te gaan om samen de partner te overtuigen dat nader onderzoek gedaan moet worden.
  4. Ik benader een andere partner om het probleem met hem te bespreken.

Beantwoord dit dilemma in de DilemmApp en zie hoe andere NOB-leden reageren. Na twee weken plaatst de NOB een reactie (slotopmerking).

Heeft u de DilemmApp nog niet? Hier vindt u hoe u deze kunt downloaden en welke verificatiecode u nodig heeft: https://www.nob.net/nob/commissie-beroepszaken/dilemmapp