Het verrekenprijsbesluit

woensdag 07 december 2022
Activiteit: 
PE-seminar
Inleider(s): 
Hans van Egdom, Paul Klaassen, Luc Hautvast, Rudolf Sinx, Michel van der Breggen, Eefje Lemmens en Tomas van den Ouden
Tijdsduur: 
16.00 uur – 19.45 uur
Locatie: 
Hotel Van der Valk te Breukelen
Soort PE: 
vaktechnisch
PE-uren: 
3

Op 7 december a.s. organiseert de sectie Transfer Pricing van de NOB een PE-seminar over het nieuwe Verrekenprijsbesluit. Het nieuwe verrekenprijsbesluit is een van de belangrijkste transfer pricing ontwikkelingen dit jaar voor zowel de internationale adviespraktijk als het internationale bedrijfsleven. De wijzigingen zijn soms groter dan een eerste lezing doet vermoeden. Nu, enkele maanden na de publicatie, merken zowel het Ministerie van Financiën, de Belastingdienst als de adviespraktijk dat er veel vragen resteren. Vertegenwoordigers van het Ministerie van Financiën en de Belastingdienst gaan daarom met ervaren transfer pricing adviseurs in op de totstandkoming en relevantie van het besluit voor de praktijk. Daarbij schenken ze aandacht aan de belangrijkste wijzigingen en de aanleidingen daartoe. Bijzondere aandacht zal worden geschonken aan het sterkst gewijzigde hoofdstuk dat ziet op financiële transacties.

Praktijkvragen
Deelnemers worden in de gelegenheid gesteld vooraf (geanonimiseerde) praktijkvragen in te brengen. Deze worden doorgestuurd aan de inleiders. Als er geschikte praktijkvragen worden aangedragen, zullen deze of onderdelen daarvan tijdens de dag worden behandeld. Er kan vooraf geen garantie worden geboden dat de door u ingebrachte praktijkvragen aan bod komen. Eventuele praktijkvragen ontvangen wij graag uiterlijk 1 december per mail (peprogramma@nob.net).

Kosten
De kosten voor deelname bedragen € 195,- (excl. btw). Inschrijvingen geschieden in volgorde van binnenkomst van aanmelding. Annulering is uitsluitend per e-mail mogelijk. Tot 8 weken voor de eerste cursusdag van de bijeenkomst kan dat kosteloos. Bij annulering tussen 8 en 4 weken voor de eerste cursusdag wordt 50% van de cursusprijs in rekening gebracht; bij annulering binnen 4 weken voor de eerste cursusdag 100%. Indien uw plaats kan worden ingevuld met een plaatsvervanger van de reservelijst brengen wij u uitsluitend € 50,- administratiekosten in rekening. Mocht invulling van de plaats via de reservelijst niet mogelijk zijn dan kan het NOB-lid dat annuleert zelf iemand aandragen voor plaatsvervanging. Deze vervanger moet kwalificeren voor de betreffende bijeenkomst. Ook in dat geval is € 50,- administratiekosten verschuldigd.

Er kunnen maximaal 130 NOB-leden aan deze bijeenkomst deelnemen. Inschrijvingen geschieden op basis binnenkomst aanmelding. Aan deze bijeenkomst kunnen geen aspirant-leden deelnemen.

U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden via uw persoonlijke pagina, of via de link onderaan deze pagina.