Het verrekenprijsbesluit

woensdag 24 mei 2023
Activiteit: 
PE-seminar
Inleider(s): 
Rudolf Sinx, Hans van Egdom, Michel van der Breggen, Eefje Lemmens, Tomas van den Ouden, Luc Hautvast en Paul Klaassen
Tijdsduur: 
16.00 uur - 19.45 uur
Locatie: 
Van der Valk Hotel Utrecht
Soort PE: 
vaktechnisch
PE-uren: 
3

Op 7 december jl. organiseerde de sectie Transfer Pricing het PE-seminar 'Het Verrekenprijsbesluit'. Omdat het aantal NOB-leden dat wilde deelnemen het maximum aantal van 120 deelnemers ruim overtrof, is besloten het seminar in geactualiseerde opzet nogmaals op woensdag 24 mei a.s. aan te bieden.

Het nieuwe verrekenprijsbesluit is een van de belangrijkste transfer pricing ontwikkelingen voor zowel de internationale adviespraktijk als het internationale bedrijfsleven. De wijzigingen zijn soms groter dan een eerste lezing doet vermoeden. Nu, driekwart jaar na de publicatie, merken zowel het Ministerie van Financiën, de Belastingdienst als de adviespraktijk dat er veel vragen resteren. Vertegenwoordigers van het Ministerie van Financiën en de Belastingdienst gaan met ervaren transfer pricing adviseurs in op de totstandkoming en relevantie van het besluit voor de praktijk. Daarbij schenken ze aandacht aan de belangrijkste wijzigingen en de aanleidingen daartoe. Bijzondere aandacht wordt geschonken aan het sterkst gewijzigde hoofdstuk dat ziet op financiële transacties. Tenslotte wordt aandacht geschonken aan de actuele ontwikkelingen in de APA-praktijk.

Inleiders
Rudolf Sinx (Quantera Global), Hans van Egdom (Ministerie van Financiën), Michel van der Breggen (PwC), Eefje Lemmens (Meijburg & Co), Tomas van den Ouden (STP Tax Lawyers), Luc Hautvast (Belastingdienst CGVP) en Paul Klaassen (Belastingdienst APA Team).

Kosten
De kosten voor deelname bedragen € 195,- (excl. BTW). Inschrijvingen geschieden in volgorde van binnenkomst van aanmelding. Annulering is uitsluitend per e-mail mogelijk. Tot 8 weken voor de eerste cursusdag voor de bijeenkomst kan dat kosteloos. Bij annulering tussen 8 en 4 weken voor de eerste cursusdag wordt 50% van de cursusprijs in rekening gebracht; bij annulering binnen 4 weken voor de eerste cursusdag 100%. Plaatsvervanging is mogelijk zonder annuleringskosten, mits het om een vervanger gaat die kwalificeert voor de betreffende cursus. In dat geval wordt € 50,- administratiekosten in rekening gebracht.

Aantal deelnemers
Er kunnen maximaal 50 NOB-leden aan deze bijeenkomst deelnemen. Het minimum aantal bedraagt 25.  Mocht het minimum aantal deelnemers niet worden behaald dan behoudt de SOB zich het recht voor de bijeenkomst te annuleren. Aan deze bijeenkomst kunnen geen aspirant-leden deelnemen.

LET OP: Leden die op 7 december hebben deelgenomen, zullen niet worden geplaatst. De inhoud van beide seminars is grotendeels gelijk.

U kunt zich voor deze cursus aanmelden via uw Persoonlijke Pagina