JOB-Lezing: 'De grote impact van de Deense beneficial ownership zaken' op 27 augustus 2019

dinsdag 27 augustus 2019
Activiteit: 
Lezing
Inleider(s): 
prof. dr. mr. H. (Hein) Vermeulen
Tijdsduur: 
19.15 uur (ontvangst met koffie/thee en broodjes vanaf 18.30 uur)
Locatie: 
PwC, Thomas R. Malthusstraat 5 te Amsterdam
Soort PE: 
Vaktechnisch
PE-uren: 
1

Op dinsdag 27 augustus 2019 organiseert de Commissie Vaktechniek in Amsterdam de lezing ‘De grote impact van de Deense beneficial ownership zaken'.

 

Op 26 februari 2019 heeft het Hof van Justitie EU zich uitgesproken over de zogenaamde Danish beneficial ownership zaken. Het lijkt erop dat het Hof van Justitie EU een nieuwe weg is ingeslagen. Het staat vast dat deze zaken voor flink wat opschudding hebben gezorgd en dat ze de nodige veranderingen teweeg zullen brengen in het internationale fiscale landschap. 


Tijdens de lezing wordt er aandacht besteed aan deze "Danish beneficial ownership zaken". Er zal worden geanalyseerd wat uit de zaken kan worden afgeleid en geconcludeerd. Daarna zal de slag naar de praktijk worden gemaakt die vanuit meerdere kanten wordt belicht. Hierbij zal worden ingegaan op zaken als (i) samenloop met eerdere relevante uitspraken van het Hof van Justitie EU (e.g. Deister Holding en Juhler Holding), (ii) beoogde veranderingen in Nederlandse en internationale wet- en regelgeving en (iii) impact op bestaande en beoogde structuren aan de hand van enkele voorbeelden.

De lezing zal worden verzorgd door Hein Vermeulen. Hein Vermeulen is als hoogleraar belastingrecht verbonden aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam en tevens voorzitter van de leerstoelgroep belastingrecht met een focus op Internationaal- en Europees belastingrecht. Hein Vermeulen is daarnaast werkzaam bij PwC en daarbij onder andere onderdeel van de Opinie Commissie Tax en EUDTG Technical Committee.

 

Aanmelden kan via je Persoonlijke Pagina of via de aanmeldlink onderaan deze pagina.

 

Na de lezing is er gelegenheid om te borrelen.

 

PwC is uitstekend bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto. Gelegenheid tot parkeren is er in de parkeergarage. Hiervoor dient voorafgaand aan de lezing een parkeerplaats te worden aangevraagd. Nadat je je hebt ingeschreven kun je Nalan Baykal (n.baykal@nob.net) mailen om een parkeerplaats te reserveren.