JOB-lezing: 'De impact van mandatory disclosure op de fiscale praktijk' op 10 maart 2020

dinsdag 10 maart 2020
Activiteit: 
Lezing
Inleider(s): 
mr. dr. J.A. (Arnaud) Booij
Tijdsduur: 
19.15 uur (ontvangst met broodjes vanaf 18.30 uur); na afloop borrel.
Locatie: 
De Veranda, Amstelveenseweg 764 te Amsterdam
Soort PE: 
Vaktechnisch
PE-uren: 
1

BELANGRIJK:

De locatie van deze bijeenkomst is gewijzigd. De lezing gaat plaatsvinden bij De Veranda, Amstelveenseweg 764, 1081 JK Amsterdam.

Op dinsdag 10 maart 2020 organiseert de Commissie Vaktechniek in Amsterdam de lezing "De impact van mandatory disclosure op de fiscale praktijk"

De implementatie van de Europese Richtlijn inzake mandatory disclosure (DAC 6, Richtlijn (EU) 2018/822) in de Nederlandse wet heeft een grote impact op de fiscale praktijk. Vanaf 1 juli 2020 moeten belastingadviseurs (en andere intermediairs) potentieel agressieve grensoverschrijdende fiscale constructies melden bij de Belastingdienst. De meldplicht kent een terugwerkende kracht tot 25 juni 2018 waardoor – ondanks nog veel onduidelijkheden en openstaande vragen - de voorbereidingen in de praktijk al in volle gang zijn.

De lezing zal worden verzorgd door mr. dr. J.A. (Arnaud) Booij, advocaat-belastingkundige en partner bij Booij Bikkers Advocaten te Haarlem en universitair docent bij Universiteit Leiden. Arnaud Booij heeft een zeer ruime ervaring met o.a. de onderwerpen internationale gegevensuitwisseling en compliance- en integriteitsvraagstukken.

Aanmelden kan via je Persoonlijke Pagina of via de aanmeldlink onderaan deze pagina.

Na de lezing is er gelegenheid om te borrelen.

Kosten: In principe zijn er geen kosten verbonden aan het bijwonen van de lezing. Maar wie zich opgeeft en niet komt opdagen wordt
€ 50,- administratiekosten in rekening gebracht.