JOB-lezing: ‘Holdingproblematiek in de omzetbelasting’ op 26 november 2019

dinsdag 26 november 2019
Activiteit: 
Lezing
Inleider(s): 
mr. R. (Ronald) Bergenhenegouwen
Tijdsduur: 
19:15 (ontvangst met koffie/thee en eten vanaf 18.30 uur; borrel na afloop)
Locatie: 
Grant Thornton, Gedempte Zalmhaven 4 te Rotterdam
Soort PE: 
Vaktechnisch
PE-uren: 
1

Op dinsdag 26 november organiseert de Commissie Vaktechniek in Rotterdam de lezing ‘Holdingproblematiek in de omzetbelasting’.
Inleider van de lezing is Ronald Bergenhenegouwen, als senior manager werkzaam binnen de BTW-praktijk van Grant Thornton. Ronald heeft ruim 25 jaar ervaring als belastingadviseur bij verschillende advieskantoren. Hij heeft zich volledig toegelegd op de BTW en in dat kader veel ervaring opgedaan met het adviseren van houdstervennootschappen en concerns.

Tijdens de lezing wordt eerst het historische kader geschetst waarbinnen de holdingproblematiek is ontstaan. Vervolgens gaan we de recente jurisprudentie over met name de aan- en verkoop van dochtervennootschappen bespreken met daarbij de nadruk op de praktische gevolgen voor de praktijk. Daarbij komt als hot item uiteraard ook de (pre) pro-rata aan bod. Het is een interactieve lezing waarbij vragen, opmerkingen en opinies uit het publiek meer dan welkom zijn. 

Aanmelden kan via je Persoonlijke Pagina  of via de aanmeldlink onderaan deze pagina.

 

Na de lezing is er gelegenheid om te borrelen.

 

Grant Thornton is uitstekend bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto. Gelegenheid tot parkeren is er in de parkeergarage Erasmusbrug tegenover het kantoor. Na afloop van de lezing zullen uitrijkaarten worden verstrekt. Nadat je je hebt ingeschreven voor de lezing kun je Nalan Baykal (n.baykal@nob.net) een mail sturen met de vraag een uitrijkaart te reserveren.