JOB lezing “Misbruik van Belastingverdragen” op woensdag 18 januari 2023

woensdag 18 januari 2023
Activiteit: 
Lezing
Inleider(s): 
Hans van den Hurk
Tijdsduur: 
19:00 (ontvangst met broodjes vanaf 18:30) – 20:15, na afloop borrel
Locatie: 
Philips Stadion, Frederiklaan 10A, 5616 NH Eindhoven
Soort PE: 
Vaktechnisch
PE-uren: 
1

Woensdag 18 januari 2023 organiseert de Commissie Vaktechniek de JOB-lezing: “misbruik van belastingverdragen”.

Met een toenemende nadruk op het tegengaan van misbruik van belastingverdragen, anti-misbruikbepalingen zoals de Main Purpose test, de Limitation on Benefits bepalingen en tal van andere anti-misbruikbepalingen is getracht misbruik van belastingverdragen zo veel als mogelijk te voorkomen. De heer van den Hurk zal enkele mogelijke vormen van misbruik van belastingverdragen duiden.

In deze JOB-lezing wordt aandacht besteed aan een veelvoud aan manieren om misbruik van belastingverdragen te voorkomen en wordt ook de geschiedenis hiervan belicht. Daarnaast worden de alternatieven inzichtelijk gemaakt en de corresponderende adviesmogelijkheden en vragen uit de praktijk besproken.

De JOB-lezing zal worden verzorgd door prof. Hans van den Hurk, professor op de Universiteit van Maastricht en oprichter van HerreveldvandenHurk & Partners. Hij heeft ruime ervaring met de complexe internationale belastingheffing. 

Hans van den Hurk werkt voornamelijk voor bedrijven met een internationaal profiel (MNO's en familiebedrijven) op het gebied van internationale belastingstrategie en als internationaal belastingadvocaat. Daarnaast werkt hij ook voor landen over de hele wereld mee aan internationaal belastingbeleid.

Locatie
Deze JOB-lezing zal plaatsvinden in het Philips Stadion, Frederiklaan 10A, 5616 NH Eindhoven.

Vanaf 18:30 uur ontvangst met broodjes, na afloop van de lezing vindt een borrel plaats.

Aanmelden
Het maximum aantal deelnemers bedraagt 50. Aanmelden kan via je persoonlijke pagina of via de aanmeldlink onderaan deze pagina. Inschrijvingen geschieden in volgorde van binnenkomst van aanmelding. Schrijf je dus snel in! 

Kosten
Er zijn geen kosten verbonden aan deze lezing. Wie zich echter opgeeft en niet deelneemt wordt een bedrag van EUR 50 in rekening gebracht. Annulering is uitsluitend mogelijk per e-mail. Bij annulering na 11 januari wordt ook EUR 50 in rekening gebracht (dit zijn de kosten die dan reeds voor jouw aanmelding gemaakt zijn), tenzij je een vervanger regelt. Deze vervanger moet lid zijn van de Jonge Orde van Belastingadviseurs.