JOB-lezing: “Ontwikkelingen van de OECD Digitalization of the Economy Papers” op 12 december 2019

donderdag 12 december 2019
Activiteit: 
Lezing
Inleider(s): 
mr. A. (Ahmet) Celiktas
Tijdsduur: 
19:00 uur (ontvangst met broodjes vanaf 18.30 uur), na afloop borrel.
Locatie: 
Deloitte Netherlands, Gustav Mahlerlaan 2970 te Amsterdam
Soort PE: 
Vaktechnisch
PE-uren: 
1

Op donderdag 12 december 2019 verzorgt mr. A. (Ahmet) Celiktas de JOB-lezing “Ontwikkelingen van de OECD Digitalization of the Economy Papers”. De lezing vindt plaats bij Deloitte Netherlands, Gustav Mahlerlaan 2970 te Amsterdam.

De uitdagingen van een razendsnelle digitalisering van de wereldeconomie en de achterblijvende ontwikkelingen in de belastingwetgeving behoren in het 2018 BEPS Actieplan tot de belangrijkste aandachtspunten. Deze hebben in maart 2018 geleid tot de publicatie van het interim-rapport ‘Tax Challenges Arising from Digitalization’. De grote vraag is: hoe kan een jurisdictie inkomen belasten van sterk gedigitaliseerde bedrijven zonder dat zij fysiek aanwezig zijn?

Afgelopen oktober is het consultatiedocument van het eerste deel (“Pillar One”) gepubliceerd. Pillar One focust op de verdeling van heffingsbevoegdheden tussen jurisdicties op de opbrengsten uit grensoverschrijdende activiteiten in het digitale tijdperk. Op korte termijn wordt het consultatiedocument van het tweede deel (“Pillar Two”) verwacht waarin de overige BEPS-onderdelen worden opgepakt. Pillar Two focust op extra heffingsrechten waar andere jurisdicties het inkomen niet in aanmerking nemen of onderwerpen aan een te lage heffing.

De belangen zijn zeer groot. (Fundamentele) aanpassingen worden verwacht op het gebied van heffingsrechten tussen jurisdicties, op toepassing van het arm’s length beginsel, in het vaste inrichtingsbegrip en op de toekomst van multilaterale samenwerking.

Mr. A. (Ahmet) Celiktas heeft meer dan 6 jaar ervaring in het Deloitte Transfer Pricing team en heeft zijn Master Fiscaal Recht behaald aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Aanmelden kan via je Persoonlijke Pagina  of via de aanmeldlink onderaan deze pagina.

 

Na de lezing is er gelegenheid om te borrelen.
 

Kosten: In principe zijn er geen kosten verbonden aan het bijwonen van de lezing. Maar wie zich opgeeft en niet komt opdagen wordt € 50,- administratiekosten in rekening gebracht.

 

Deloitte is uitstekend bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto. Gelegenheid tot parkeren is er in de parkeergarage. Hiervoor dient voorafgaand aan de lezing een parkeerplaats te worden aangevraagd. Nadat je je hebt ingeschreven kun je Nalan Baykal (n.baykal@nob.net) mailen om een parkeerplaats te reserveren.