JOB- / MOB-lezing ‘Brainport en fiscaliteit bij ASML’ op 12 september 2019

donderdag 12 september 2019
Activiteit: 
Lezing
Inleider(s): 
mr. D. (Dick) Mans en de heer S. (Stijn) Steenbakkers
Tijdsduur: 
Aanvang lezing: 19.00 uur (ontvangst met broodjes vanaf 18.30 uur). Einde: 21.00 uur. Na de lezing is er een borrel.
Locatie: 
WVDB Belastingadviseurs, Eindhovenseweg 126 te Waalre
Soort PE: 
Vaktechnisch
PE-uren: 
1,5

Het bestuur van zowel de Jonge Orde Belastingadviseur als de Medior Orde Belastingadviseurs nodigt de NOB-leden die maximaal 10 jaar lid zijn van de NOB uit voor de lezing ‘Brainport en fiscaliteit bij ASML’. Inleiders zijn mr. D. (Dick) Mans (Senior Director Corporate Tax Affairs ASML) en (onder voorbehoud) de heer S. (Stijn) Steenbakkers (wethouder van o.a. Brainport, innovatie en economie in Eindhoven). De lezing vindt op donderdag 12 september plaats bij WVDB Belastingadviseurs aan de Eindhovenseweg 126 te Waalre.

Brainport Regio Eindhoven is de op twee na grootste exportregio van Nederland en één van de snelst groeiende economische regio’s van Nederland. Brainport kenmerkt zich door de hightech en maakindustrie, en focust zich op de ontwikkeling van impactvolle innovatieve technologieën. Brainport heeft inmiddels een belangrijke positie binnen Nederland verworven. De lezing wordt ingeleid door Stijn Steenbakkers, die als CDA-wethouder in Eindhoven een belangrijke rol vervult bij de regionale coördinatie van de Brainport Nationale Actieagenda. De samenwerking met de politiek in Den Haag is daarbij cruciaal.

ASML is één van de grootste werkgevers van Brainport (met 14.000 werknemers in Nederland en een verwachte jaaromzet 2019 van € 12 miljard). ASML is een Nederlands hightechbedrijf in de top van de wereldwijde leveranciersmarkt voor de halfgeleider-industrie, waarbij haar machines worden gebruikt bij het maken van chips. De heer Mans vertelt tijdens de lezing over de fiscale agenda van ASML in de regio’s Amerika, Azië en Europa en de fiscaliteit gekoppeld aan de innovatieve ontwikkelingen binnen het bedrijf en de industrie, zoals bijvoorbeeld in relatie met leveranciers. Tevens komt aan bod hoe ASML inspeelt op de internationale fiscale trends, zoals BEPS en ATAD. Uiteraard is er genoeg gelegenheid om vragen te stellen.

De heer Mans is Senior Director Corporate Tax Affairs bij ASML en in die hoedanigheid verantwoordelijk voor de fiscaliteit van het bedrijf in Noord- en Zuid-Amerika. Tevens is hij Head of Global Transfer Pricing. De heer Mans werkt 17 jaar bij ASML. Hiervoor werkte hij bij één van de Big 4 kantoren. De heer Steenbakkers is een Nederlands politicus en was lid van de Brabantse Provinciale Staten namens het CDA. Vanaf mei 2018 heeft hij als CDA-wethouder in Eindhoven onder andere de onderwerpen Brainport, innovatie en digitalisering, en economie en vestigingsklimaat in portefeuille. Ingeval de heer Steenbakkers om vooralsnog onvoorziene redenen verhinderd is, proberen we voor een andere aansprekende inleider te zorgen.

Omdat het onderwerp van de lezing in ieder geval voor fiscalisten uit de regio Zuid interessant kan zijn, wil het bestuur van zowel de JOB als de MOB hun leden voor deze lezing uitnodigen.

Aanmelden kan via je Persoonlijke Pagina of via de aanmeldlink onderaan deze pagina; daarvoor moet je je account hebben geactiveerd en ingelogd zijn. Mocht je onverhoopt verhinderd zijn, dan ontvangen we je annulering graag per mail (n.baykal@nob.net) mogelijk.

De NOB behoudt zich het recht voor om bij te weinig aanmeldingen de lezing niet door te laten gaan.

Parkeren: de locatie is uitstekend bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto. Er is voldoende parkeergelegenheid op het terrein.