JOB/MOB-lezing “Tax Governance en Tax Policy: de dagelijkse praktijk binnen een grote internationale onderneming” op woensdag 28 september 2022

woensdag 28 september 2022
Activiteit: 
Lezing
Inleider(s): 
Marcel van den Berg en Leontine Smit – Liberty Global
Tijdsduur: 
Aanvang lezing: 19.00 uur (ontvangst met broodjes vanaf 18:30 uur). Einde: 20.15 uur. Na de lezing is er een borrel.
Locatie: 
VodafoneZiggo (Utrecht), Boven Vredenburgpassage 128, 3511 WR Utrecht
Soort PE: 
Vaktechnisch
PE-uren: 
1

BELANGRIJK: deze lezing zou oorspronkelijk plaatsvinden op 15 september maar is vooruitlopend op mogelijke stakingen van de NS voor alle zekerheid verplaatst naar woensdag 28 september.

Op woensdag 28 september 2022 organiseert de Commissie Vaktechniek de JOB-lezing: “Tax Governance en Tax Policy: de dagelijkse praktijk binnen een grote internationale onderneming.” Leden met 0-10 jaar werkervaring (JOB en MOB) kunnen zich voor deze bijeenkomst inschrijven.

In deze lezing gaan Marcel van den Berg en Leontine Smit in op onderwerpen zoals Tax Control Framework, interne Governance en de Tax Principles zoals die door de NOB zijn gepubliceerd.  Aan bod komen de relatie met de belastingdienst onder horizontaal toezicht en Individueel Toezichtplan, de rol van de klantcoördinator en kennisgroepen zoals die binnen de belastingdienst bestaan. Een en ander wordt geïllustreerd aan de hand van voorbeelden. Hierbij zullen ze het onderwerp met name toelichten vanuit het perspectief van de Nederlandse onderneming en de multinational.  Ook wordt stil gestaan bij relevante ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld publieke ‘country-by-country’ reporting en de invloed van het maatschappelijk debat rondom belastingen. Tot slot zal er gelegenheid zijn tot het stellen van vragen.

De lezing wordt verzorgd door Marcel van den Berg en Leontine Smit. Marcel is Global Head of Tax bij Liberty Global. Hij is verantwoordelijk voor alle aspecten van de wereldwijde tax strategy, policy, kwartaalrapportage en tax compliance. Daarnaast houdt hij zich bezig als Treasurer in de Board of Trustees van Street Child, een internationale charity. Marcel is actief betrokken geweest bij de totstandkoming van UPC NV, Liberty Global Inc. en Liberty Global PLC, alsmede de afsplitsing van Liberty Latin America ltd. in 2017. Na zijn carrière in Nederland begonnen te zijn bij Arthur Andersen in Rotterdam, heeft hij sinds 2007 gewerkt in de V.S. en werkt sinds 2017 in de U.K.

Leontine Smit is VP, UK / NL Tax bij Liberty Global. Zij is verantwoordelijk voor alle fiscale aspecten in de U.K. en NL. Daarnaast overziet zij de internationale Liberty Global Ventures portfolio. Leontine is gespecialiseerd in vennootschapsbelasting en internationaal belastingrecht. Zij was actief betrokken bij de overname van Ziggo door Liberty Global in 2014 en de fusie tussen de Nederlandse bedrijven van Liberty Global (Ziggo) en Vodafone in 2015.  Zij was Hoofd fiscale zaken bij VodafoneZiggo van 2017 tot 2020, waarna zij de stap terug naar Liberty Global maakte.

Locatie
Deze lezing zal plaatsvinden bij VodafoneZiggo (Utrecht), Boven Vredenburgpassage 128, 3511 WR te Utrecht.

Aanmelden
De lezing is enkel bedoeld voor JOB-leden en MOB-leden. Het maximum aantal deelnemers bedraagt 50. Aanmelden kan via je Persoonlijke Pagina of via de aanmeldlink onderaan deze pagina. Inschrijvingen geschieden in volgorde van binnenkomst van aanmelding. Schrijf je dus snel in!