U bent hier

Korte terugblik Algemene Ledenvergadering

27 juni 2018

ALV: benoemingen, financiën en beroepszaken   

Donderdagochtend 21 juni, voorafgaand aan het jaarcongres, vond in het DeLaMar Theater in Amsterdam de jaarlijkse algemene ledenvergadering (ALV) plaats. Op de agenda stonden de nodige benoemingen in het Algemeen Bestuur, de Commissie van Beoordeling en de Raad van Tucht. Ook werden tien nieuwe buitengewone leden benoemd. Daarnaast was er aandacht voor de financiële zaken van de NOB en de SOB en door het bestuur en de Commissie Beroepszaken opgestelde nadere concepttoelichting op het begrip ‘Eer en waardigheid van het beroep’ in het Reglement Beroepsuitoefening – de Code of Conduct van de NOB.

In ‘Het gesprek met de leden’ werd aandacht besteed aan de Mandatory Disclosure-richtlijn, het recente onderzoek naar de arbeidsmarktpositie van jonge fiscalisten en de NOB-strategie voor de komende drie jaar.

Aan het eind van de vergadering kreeg Maurice de Kleer het boekje met verslagen van de JOB-vaktechnische lezingen in het afgelopen jaar uitgereikt. Dat was zijn laatste officiële voorzittersdaad: na drie jaar nam hij afscheid. De ALV had daarvoor al Bartjan Zoetmulder gekozen als zijn opvolger.  

Er wordt een uitgebreid verslag van de vergadering gemaakt.