U bent hier

Landelijke Aangiftedag: jouw hulp gevraagd

23 december 2022

De belastingwinkels in Nederland blazen nieuw leven in de Landelijke Aangiftedag (LAD), die op 11 maart 2023 georganiseerd wordt. Dit jaar zijn alle belastingwinkels (Amsterdam, Rotterdam, Tilburg, Groningen, Maastricht) en de Rechtswinkel Leiden bereid gevonden mee te doen. Daarnaast stapt Brainport Eindhoven mee in dit project en neemt de organisatie in Eindhoven op zich. Ook de Belastingdienst steunt de LAD en gaat ook bijdragen. Tijdens de LAD helpen een groot aantal vrijwilligers, veelal studenten fiscaal recht en fiscale economie, zoveel mogelijk mensen die het niet zo breed hebben bij het invullen van hun aangifte.

Jouw hulp gevraagd
De Belastingwinkels kunnen deze dag hulp gebruiken van onze leden. Zij zoeken vrijwilligers die hen deze dag willen ondersteunen, bijvoorbeeld bij het beantwoorden van meer complexe vragen of andere zaken waar ze bij het invullen van een aangifte tegenaan lopen. 

Niet alleen tijdens de LAD, maar ook na deze dag is er behoefte aan vrijwilligers die de Belastingwinkels kunnen ondersteunen. Bijvoorbeeld omdat zij na controles van de aangiften na de LAD tegen vragen aan lopen waar ze graag met een fiscalist over willen sparren.

Ook gedurende het jaar zoeken de Belastingwinkels vrijwilligers die als vraagbaak/sparringpartner kunnen fungeren bij complexere vragen en aangiften.

Wil jij meehelpen om de Belastingwinkels tijdens de LAD (of gedurende het jaar) te ondersteunen met jouw kennis? Meld je dan aan bij – Daniëlle Gunning (d.gunning@nob.net). Voor eventuele vragen over dit initiatief kunje terecht bij Manon Ultee (m.ultee@nob.net) of Alexandra Piksen (a.piksen@nob.net). Met jouw bijdrage kunnen we van deze LAD een succes maken.

Over de Stichting Ondersteuning Fiscale Rechtshulp (SOFiR) i.o.
De Stichting Ondersteuning Fiscale Rechtshulp (SOFiR) i.o. is een initiatief van Diana van Hout in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Advocaten-Belastingkundigen (NVAB), het Register Belastingadviseurs (RB) en de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB). Met het initiatief willen we gezamenlijk een maatschappelijke bijdrage leveren aan fiscale rechtshulp voor min- en onvermogenden. De gedachte is om te komen tot een platform dat ondersteuning biedt aan maatschappelijke organisaties (die fiscale rechtshulp bieden). Het platform kan tevens fungeren als een spreekbuis om de sociale (fiscale) rechtshulp een extra geluid of kanaal te geven in het onder de aandacht brengen van (veel) voorkomende problematiek/knelpunten. In het fiscale recht is het belang van rechtshulp aan kwetsbare mensen veel minder onder de aandacht gebracht, terwijl uit diverse onderzoeken waaronder het onderzoeksrapport ‘Burgers beter beschermd’ van de adviescommissie praktische rechtsbescherming in belastingzaken blijkt dat het huidige niveau van de praktische rechtsbescherming in belastingzaken op verschillende onderdelen tekortschiet.

Volg SOFiR op LinkedIn en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.