U bent hier

Matthijs Appelman wint NOB/LOF Scriptieprijs 2021

24 september 2021

Op 24 september reikte Niels Boef, voorzitter van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs op het online LOF-congres de NOB/LOF-scriptieprijs 2021 uit aan Matthijs Appelman voor zijn masterscriptie Meerouderschap in de fiscaliteit - De fiscale consequenties van de invoering van meerouderschap voor de partnerregelingen in de AWR en de Awir.  Matthijs studeerde sociale wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en fiscaal recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Na drie jaar Tax Traineeship bij PwC werkt hij daar nu bij het vaktechnisch bureau; daarnaast is hij docent Inkomstenbelasting aan de Radboud Universiteit.  

De prijs
De NOB/LOF-scriptieprijs bestaat uit publicatie in de NOB/LOF-scriptiereeks (uitgegeven door Kluwer) en een bedrag van € 2.500. De jury was dit jaar als volgt samengesteld: prof. dr. mr. H. Vermeulen (Universiteit van Amsterdam en voorzitter van de jury), prof mr. J. W. Bellingwout (Vrije Universiteit Amsterdam) en mr. N. C. Boef (voorzitter NOB). De prijs werd voor de 30e keer uitgereikt.    

Eervolle vermeldingen
Naast de prijswinnaar heeft de jury ook twee eervolle vermeldingen toegekend. Deze eervollevermeldingen zijn voor Duco ter Steege met zijn scriptie: Fiscale klimaatinstrumenten: door de bomen het bos niet meer zien en Daphne Demetriades met haar scriptie Belastingheffing over vastgoedverhuur