MOB-lezing: ‘Algoritmen en AI’s’ op donderdag 9 juni 2022

donderdag 09 juni 2022
Activiteit: 
Lezing
Inleider(s): 
Eric Dankaart
Tijdsduur: 
19:00 (ontvangst met broodjes vanaf 18:30 uur) – 20:15 uur, na afloop borrel
Locatie: 
De Veranda, Amstelveenseweg 764, 1081 JK AMSTERDAM
Soort PE: 
Vaktechnisch
PE-uren: 
1

Op donderdag 9 juni 2022 organiseert de MOB de fysieke lezing: ‘Algoritmen en AI’s’.

Het werk van een belastingadviseur wordt steeds meer data-driven. Belastingplichtigen moeten meer data verzamelen en rapporteren dan ooit tevoren en de verwachting is dat dit almaar meer wordt. Om deze enorme hoeveelheid data te kunnen verwerken en er zinnige informatie uit te kunnen halen zijn algoritmen en artificiële intelligentie nodig. De belastingadviseur zal deze informatie zelf ook moeten kunnen interpreteren om de risico’s voor zijn/haar cliënt in beeld te kunnen brengen.

Tijdens de lezing wordt aandacht besteed aan algoritmen en AI en de uitdagingen die bij de ontwikkeling en het gebruik ervan komen kijken. Het belang van algoritmen en AI voor de belastingadviseur zal uitgebreid worden besproken, waarbij zal worden ingegaan op de risico’s en gevolgen voor belastingplichtigen.

De lezing wordt verzorgd door Eric Dankaart, werkzaam bij de Belastingdienst. Voor zijn rol bij de Belastingdienst was hij meer dan 21 jaar tax partner bij een Big 4 kantoor waar hij initiatiefnemer was van de ontwikkeling en implementatie van technical solutions voor de tax en legal praktijk.

Locatie
De MOB-lezing wordt gehouden bij het restaurant De Veranda, Amstelveenseweg 764, 1081 JK Amsterdam.

Aanmelden
De lezing is enkel bedoeld voor MOB-leden. Aanmelden kan via uw Persoonlijke Pagina  of via de aanmeldlink onderaan deze pagina.

Kosten: geen. Maar wie na 2 juni annuleert wordt € 50 administratiekosten in rekening gebracht. Plaatsvervanging is mogelijk zonder annuleringskosten, mits het om een vervanger gaat die kwalificeert voor deze bijeenkomst. Annulering is uitsluitend per mail (n.baykal@nob.net) mogelijk. De administratiekosten worden ook in rekening gebracht aan leden die niet komen opdagen. Deze vervanger moet 5-10 jaar als universitair gevormd fiscalist actief zijn in het vak. Het gaat in 2022 om de leden die zijn toegelaten in de periode 1 januari 2012 t/m 31 december 2016.

*MOB
Het NOB-ledenbestand kent verschillende groepen. De twee uitersten zijn de beginners aan de ene en de adviseurs met meer dan tien jaar werkervaring aan de andere kant. Daartussen functioneert een derde groep: adviseurs die vijf tot tien jaar actief zijn in het vak als universitair gevormd fiscalist. Het gaat in 2022 om de leden die zijn toegelaten in de periode 1 januari 2012 t/m 31 december 2016. De Medior Orde van Belastingadviseurs (MOB) organiseert bijeenkomsten om deze leden nauwer met elkaar, maar ook met professionals uit het bedrijfsleven in contact te brengen. Achterliggende gedachte is dat het vak na vijf jaar anders en veelzijdiger wordt en dat het nuttig is daarover te praten met beroepsgenoten die in dezelfde situatie verkeren.