MOB-lezing 'ATAD 2: de Nederlandse implementatie' op 1 juli 2019

maandag 01 juli 2019
Activiteit: 
Lezing
Inleider(s): 
drs. L.V.B. (Liane) Kruis en prof. dr. A.J.A. (Ton) Stevens
Tijdsduur: 
Aanvang lezing: 19.30 uur (ontvangst met broodjes vanaf 19.00 uur). Einde: 21.00 uur. Na de lezing is er gelegenheid een borrel te drinken.
Locatie: 
Loyens & Loeff, Blaak 31 te Rotterdam
Soort PE: 
Vaktechnisch
PE-uren: 
1,5

LET OP:
Deze lezing wordt georganiseerd door de Medior Orde van Belastingadviseurs (MOB). De doelgroep zijn NOB-leden die 5-10 jaar als universitair gevormd fiscalist actief zijn in het vak. Het gaat in 2019 om de leden die zijn toegelaten in de periode 1 januari 2009 t/m 31 december 2013.

Op maandag 1 juli verzorgen mevr. drs L.V.B. (Liane) Kruis en prof. dr. A.J.A. (Ton) Stevens de MOB-lezing: ‘ATAD2: de Nederlandse implementatie'. De lezing vindt plaats bij Loyens & Loeff in Rotterdam.
 
Op 29 oktober 2018 is het consultatiedocument ATAD2 gepubliceerd. Met dit conceptwetsvoorstel wordt beoogd ATAD2 te implementeren in nationale wetgeving. Op 10 december 2018 sloot de termijn voor reacties. Het Ministerie van Financiën werkt op dit moment aan het wetsvoorstel en hoopt dit spoedig aan de Tweede Kamer te kunnen aanbieden. Welke (hybridemismatch) situaties worden geraakt door het wetsvoorstel? In welke situaties is er wel of niet sprake van ‘betrekking in de heffing’? Worden ook niet-gelieerde vaste inrichting betalingen geraakt door de nieuwe regels? Kruis en Stevens zullen deze en andere vragen ten aanzien van de impact van het ATAD2-wetsvoorstel pogen te beantwoorden. Zij zullen ingaan op de hoofdlijnen van het wetsvoorstel, zo veel mogelijk aan de hand van voorbeeldsituaties.
 
Kruis, beleidsmedewerker bij het Ministerie van Financiën, is namens het Ministerie van Financiën betrokken bij de totstandkoming van het Nederlandse ATAD2-wetsvoorstel. Stevens, professor aan de Universiteit Tilburg en adviseur bij Loyens & Loeff, is o.a. gepromoveerd op de Nederlandse belastingheffing op commanditaire vennoten en (co-)auteur van het Kluwer Handboek over Partnerschappen ('Personenvennootschappen') en van meerdere artikelen over de (niet-)transparantie van lichamen.

Aanmelden kan via je Persoonlijke Pagina of via de aanmeldlink onderaan deze pagina; daarvoor moet je je account hebben geactiveerd en ingelogd zijn. Het maximum aantal deelnemers bedraagt 50. Inschrijvingen geschieden in volgorde van binnenkomst van aanmelding. Gegeven het aantal beschikbare plaatsen is het aan te raden je snel aan te melden.

Kosten: geen. Maar wie na 24 juni annuleert wordt € 50 administratiekosten in rekening gebracht. Plaatsvervanging is mogelijk zonder annuleringskosten, mits het om een vervanger gaat die kwalificeert voor deze bijeenkomst. Annulering is uitsluitend per mail (n.baykal@nob.net) mogelijk. De administratiekosten worden ook in rekening gebracht aan leden die niet komen opdagen. Deze vervanger moet 5-10 jaar als universitair gevormd fiscalist actief zijn in het vak. Het gaat in 2019 om de leden die zijn toegelaten in de periode 1 januari 2009 t/m 31 december 2013.

Loyens & Loeff is uitstekend bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto. Er is gelegenheid tot parkeren in de parkeergarage onder het kantoor van Loyens & Loeff. Hiervoor dient voorafgaand aan de lezing een parkeerplaats te worden aangevraagd. Nadat je je hebt ingeschreven kun je Nalan Baykal (n.baykal@nob.net) mailen om een parkeerplaats te reserveren.