MOB-lezing: 'B Team Responsible Tax Principles' op 31 mei 2018

donderdag 31 mei 2018
Activiteit: 
Lezing
Inleider(s): 
drs. H.H. (Hein) Zillikens (VP Tax Policy and Government Relations Shell), mr. J.M. (Joost) Kutsch Lojenga (Manager Tax Policy Shell), mr. M.L.A. (Marnix) van Rij (Partner EY) en mw. L.A.G. (Linda) Herms MSc (Partner EY)
Tijdsduur: 
Aanvang lezing: 19.00 uur (ontvangst met broodjes vanaf 18.30 uur). Einde 20.30 uur. Na de lezing is er gelegenheid een borrel te drinken.
Locatie: 
Shell, Carel van Bylandtlaan 16, 2596 HR te Den Haag
Soort PE: 
Vaktechnisch
PE-uren: 
1,5

Op donderdag 31 mei 2018 verzorgt de Tax Policy-afdeling van Shell een MOB-lezing over de 'B Team Responsible Tax Principles'. De lezing vindt plaats op het hoofdkantoor van Shell in Den Haag.

Het internationale belastingrecht is de laatste jaren onderworpen aan grote veranderingen, mede onder druk van de maatschappij, overheden, en internationale en non-gouvernementele organisaties. Bedrijven worden steeds vaker aangesproken op hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en op transparantie rondom hun fiscale agenda. Een recent initiatief dat een antwoord geeft op deze maatschappelijke tendens is het B Team initiative. Het B Team is een non-profit organisatie, opgezet door een wereldwijde groep industrieleiders, die staat voor verantwoordelijk en transparant ondernemen. In februari van dit jaar heeft het B Team zijn Responsible Tax Principles* gepubliceerd. Dit zijn richtlijnen waaraan bedrijven zich committeren, en die belangrijke gebieden bestrijken zoals fiscale strategie, interactie met belastingautoriteiten, en transparantie van belastingbetalingen. Royal Dutch Shell is een van de initiatiefnemers van de B Team Responsible Tax Principles. Tijdens de lezing zal Shell haar fiscale transparantieagenda toelichten, en aangeven hoe de B Team Responsible Tax Principles daarin passen. Hein Zillikens en Joost Kutsch Lojenga zullen het initiatief toelichten vanuit een Shell-perspectief, en Marnix van Rij en Linda Herms zullen aangeven hoe de belastingadviespraktijk hiermee omgaat.

*http://www.bteam.org/responsibletax

Na de lezing is er gelegenheid een borrel te drinken.

De locatie is bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto. Parkeren kan in de parkeergarage van Shell. Hiervoor dient voorafgaand aan de lezing een parkeerplaats te worden aangevraagd. Nadat je je hebt ingeschreven kun je Ingrid de Jong (i.de.jong@nob.net) mailen om een parkeerplaats te reserveren, vermeld hierbij dan ook je kenteken.

Aanmelden kan via jouw Persoonlijke Pagina of via de aanmeldlink onderaan deze pagina; daarvoor moet je jouw account hebben geactiveerd en ingelogd zijn. Het maximum aantal deelnemers bedraagt 60. Het maximaal aantal deelnemers per kantoor bedraagt vijf. Inschrijvingen geschieden in volgorde van binnenkomst van aanmelding. Gegeven het aantal beschikbare plaatsen is het aan te raden je snel aan te melden. Let op: De deelnemers moeten zich kunnen identificeren met geldig ID. Vergeet dit dus niet mee te nemen!

Kosten: geen. Maar wie na 25 mei annuleert wordt € 50 administratiekosten in rekening gebracht. Plaatsvervanging is mogelijk zonder annuleringskosten, mits het om een vervanger gaat die kwalificeert voor deze bijeenkomst. Annulering is uitsluitend per mail (i.de.jong@nob.net) mogelijk. De administratiekosten worden ook in rekening gebracht aan leden die niet komen opdagen. Deze vervanger moet 5-10 jaar als universitair gevormd fiscalist actief zijn in het vak. Het gaat in 2018 om de leden die zijn toegelaten in de periode 1 januari 2008 t/m 31 december 2012.

 

*MOB

Het NOB-ledenbestand kent verschillende groepen. De twee uitersten zijn de beginners aan de ene en de adviseurs met meer dan tien jaar werkervaring aan de andere kant. Daartussen functioneert een derde groep: adviseurs die vijf tot tien jaar actief zijn in het vak als universitair gevormd fiscalist. Het gaat in 2018 om de leden die zijn toegelaten in de periode 1 januari 2008 t/m 31 december 2012. De Medior Orde van Belastingadviseurs (MOB) organiseert bijeenkomsten om deze leden nauwer met elkaar, maar ook met professionals uit het bedrijfsleven in contact te brengen. Achterliggende gedachte is dat het vak na vijf jaar anders en veelzijdiger wordt en dat het nuttig is daarover te praten met beroepsgenoten die in dezelfde situatie verkeren.