MOB-lezing: 'De Eerste Kamer en Belastingwetgeving' op 5 juli 2018

donderdag 05 juli 2018
Activiteit: 
Lezing
Inleider(s): 
mr. M.L.A. (Marnix) van Rij (lid Eerste Kamer der Staten-Generaal)
Tijdsduur: 
16.00 uur – 17.00 uur, borrel na afloop (Zorg er voor dat je uiterlijk vijf minuten voor aanvang aanwezig bent)
Locatie: 
Eerste Kamer, Binnenhof 22, Den Haag
Soort PE: 
Vaktechnisch
PE-uren: 
1

Op donderdag 5 juli verzorgt oud-voorzitter van de NOB en huidig Eerste-Kamerlid Marnix van Rij een lezing voor MOB-leden over de werkzaamheden van de Eerste Kamer op het gebied van belastingwetgeving, mede aan de hand van een rondleiding door de Eerste Kamer. Vanaf medio 2015 is Van Rij Eerste-Kamerlid en sinds 2017 vicevoorzitter van de vaste commissie voor Financiën. De senator zal ingaan op de gang van zaken in de Eerste Kamer en hoe met wetsvoorstellen wordt omgegaan. Daarbij gaat hij in op de fiscale koers van het huidige kabinet en actuele onderwerpen zoals de ATAD. Het grote verschil tussen technisch gelijk hebben als adviseur en de politieke haalbaarheid van een wetsvoorstel bespreekt hij ook. Tijdens de lezing zal eveneens worden ingegaan op het gebouw en de geschiedenis van de Eerste Kamer. Na afloop van de lezing is er gelegenheid om in de buurt van de Eerste Kamer, bij Plein XIX, te borrelen.

Zorg er voor dat je uiterlijk vijf minuten voor aanvang aanwezig bent.

De locatie is bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto. Met het OV vanaf Den Haag CS: neem tram 2 of 3. Met de auto: parkeren in de parkeergarages Parking Centrum Plein of PleinGarage Den Haag (car entrance). Kosten zijn voor eigen rekening.

Aanmelden kan via je Persoonlijke Pagina of via de aanmeldlink onderaan deze pagina; daarvoor moet je je account hebben geactiveerd en ingelogd zijn. Let op: De deelnemers moeten zich kunnen identificeren met geldig ID. Vergeet dit dus niet mee te nemen!

Kosten: geen. Maar wie na 29 juni annuleert wordt € 50 administratiekosten in rekening gebracht. Plaatsvervanging is mogelijk zonder annuleringskosten, mits het om een vervanger gaat die kwalificeert voor deze bijeenkomst. Annulering is uitsluitend per mail (i.de.jong@nob.net) mogelijk. De administratiekosten worden ook in rekening gebracht aan leden die niet komen opdagen. Deze vervanger moet 5-10 jaar als universitair gevormd fiscalist actief zijn in het vak. Het gaat in 2018 om de leden die zijn toegelaten in de periode 1 januari 2008 t/m 31 december 2012.

 

*MOB

Het NOB-ledenbestand kent verschillende groepen. De twee uitersten zijn de beginners aan de ene en de adviseurs met meer dan tien jaar werkervaring aan de andere kant. Daartussen functioneert een derde groep: adviseurs die vijf tot tien jaar actief zijn in het vak als universitair gevormd fiscalist. Het gaat in 2018 om de leden die zijn toegelaten in de periode 1 januari 2008 t/m 31 december 2012. De Medior Orde van Belastingadviseurs (MOB) organiseert bijeenkomsten om deze leden nauwer met elkaar, maar ook met professionals uit het bedrijfsleven in contact te brengen. Achterliggende gedachte is dat het vak na vijf jaar anders en veelzijdiger wordt en dat het nuttig is daarover te praten met beroepsgenoten die in dezelfde situatie verkeren.