MOB-lezing: 'De impact van het Multilateraal Instrument (MLI)' op 29 augustus 2018

woensdag 29 augustus 2018
Activiteit: 
Lezing
Inleider(s): 
mr. ir. A. (Aart) Roelofsen en mr. dr. R.A. (Alexander) Bosman
Tijdsduur: 
Aanvang lezing: 19.30 uur (ontvangst met broodjes vanaf 19.00 uur). Einde: 21.00 uur. Na de lezing is er gelegenheid een borrel te drinken.
Locatie: 
Loyens & Loeff, Blaak 31 te Rotterdam
Soort PE: 
Vaktechnisch
PE-uren: 
1,5

Op woensdag 29 augustus verzorgen mr. ir. A. (Aart) Roelofsen en mr. dr. R.A. (Alexander) Bosman de MOB-lezing: ‘De impact van het Multilateraal Instrument (MLI)'. De lezing vindt plaats bij Loyens & Loeff in Rotterdam.

De Staatsecretaris van Financiën, Menno Snel, stuurde op 4 juli jl. de nota naar aanleiding van het verslag inzake het wetsvoorstel ter goedkeuring van het MLI naar de Tweede Kamer. In de nota geeft de Staatssecretaris in ruim 60 pagina's antwoord op vragen en opmerkingen van de VVD, de PVV, het CDA, D66, GroenLinks, de SP en de PvdA. Geven deze antwoorden de benodigde verduidelijking ten aanzien van de werking van het MLI? Zullen de Tweede Kamer en Eerste Kamer het wetsvoorstel nog tijdig goedkeuren voor inwerkingtreding per 1 januari 2019? Roelofsen en Bosman zullen deze en andere vragen ten aanzien van de impact van het MLI beantwoorden. Zij zullen o.a. ingaan op de reikwijdte en werking van het MLI, met bijzondere aandacht voor de gevolgen voor de praktijk van de Nederlandse keuzes en voorbehouden.

Roelofsen, plaatsvervangend Hoofd Internationale Zaken bij het Ministerie van Financiën, was namens het Ministerie van Financiën betrokken bij de totstandkoming van het MLI. Bosman, docent aan de VU Amsterdam en adviseur bij Loyens & Loeff, is gepromoveerd op het proefschrift 'Other Income under Tax Treaties' en specialiseert zich o.a. in de werking en gevolgen van het MLI.

Aanmelden kan via je Persoonlijke Pagina of via de aanmeldlink onderaan deze pagina; daarvoor moet je je account hebben geactiveerd en ingelogd zijn. Het maximum aantal deelnemers bedraagt 50. Inschrijvingen geschieden in volgorde van binnenkomst van aanmelding. Gegeven het aantal beschikbare plaatsen is het aan te raden je snel aan te melden.

De locatie is uitstekend bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto. Parkeren: gelegenheid tot parkeren is er in de parkeergarage onder het kantoor van Loyens & Loeff. Hiervoor dient voorafgaand aan de lezing een parkeerplaats te worden aangevraagd. Nadat je je hebt ingeschreven kun je Ingrid de Jong (i.de.jong@nob.net) mailen om een parkeerplaats te reserveren.