MOB-lezing: 'De implementatie van DAC6 in Nederland' op 21 september 2020

maandag 21 september 2020
Activiteit: 
Lezing
Inleider(s): 
mr. J.A.R. (Arjo) van Eijsden en mw. mr. V. (Valérie) Robbertz
Tijdsduur: 
19:30 uur (ontvangst met broodjes vanaf 19:00 uur) en na de lezing is er gelegenheid een borrel te drinken.
Locatie: 
De Industrieele Groote Club, Dam 27, te Amsterdam
Soort PE: 
Vaktechnisch
PE-uren: 
1

BELANGRIJK:
Het maximum aantal deelnemers is bereikt. NOB-leden die nog willen deelnemen, worden op de reservelijst geplaatst. Zij worden benaderd als er een annulering binnenkomt. Alleen NOB-leden die een bevestiging per mail hebben ontvangen, kunnen deelnemen.

 

Op maandag 21 september 2020 verzorgen mr. J.A.R. (Arjo) van Eijsden en mw. mr. V. (Valérie) Robbertz de MOB-lezing: ‘De implementatie van DAC6 in Nederland’. De lezing vindt plaats bij De Industrieeele Groote Club, Dam 27 te Amsterdam.

Vanaf 1 januari 2021 geldt de Europese richtlijn Mandatory Disclosure Rules (MDR)/DAC6. Door de Nederlandse implementatie van deze richtlijn moeten intermediairs en/of belastingplichtigen potentieel agressieve internationale fiscale constructies melden bij de Belastingdienst. Welke fiscale constructies gemeld moeten worden is nog niet altijd duidelijk. Daarom is er een leidraad opgesteld die met uitleg en voorbeelden voor meer duidelijkheid moet zorgen. Van Eijsden en Robbertz zullen de hoofdlijnen van de MDR en de leidraad met u behandelen, waarna u hopelijk een duidelijker beeld heeft van welke fiscale constructies gemeld moeten worden bij de Belastingdienst.

Van Eijsden heeft fiscaal recht en Nederlands recht gestudeerd in Rotterdam. Hij is tax partner en hoofd van de Tax Policy & Controvery Group bij EY. Daarnaast is Van Eijsden lid van het Dagelijks bestuur van de NOB, voorzitter van de Commissie Beroepszaken en van de kerngroep Rechtszekerheid en Rechtsbescherming.
Robbertz heeft fiscaal recht gestudeerd in Maastricht. Zij is werkzaam als Coördinator Mandatory Disclosure bij de Belastingdienst Rotterdam. Robbertz werkte voorheen bij het Ministerie van Financiën als Tax Policy Advisor en bij het Netherlands Foreign Investment Agency en EY.

Aanmelden kan via je Persoonlijke Pagina of via de aanmeldlink onderaan deze pagina; daarvoor moet je je account hebben geactiveerd en ingelogd zijn. Het aantal plaatsen voor deze bijeenkomst is beperkt. Registratie gaat op volgorde van aanmelding. Meld je dus snel aan om zeker te zijn van deelname!

Kosten: geen. Maar wie na 14 september annuleert wordt € 50 administratiekosten in rekening gebracht. Plaatsvervanging is mogelijk zonder annuleringskosten, mits het om een vervanger gaat die kwalificeert voor deze bijeenkomst. Annulering is uitsluitend per mail (n.baykal@nob.net) mogelijk. De administratiekosten worden ook in rekening gebracht aan leden die niet komen opdagen. Deze vervanger moet 5-10 jaar als universitair gevormd fiscalist actief zijn in het vak. Het gaat in 2020 om de leden die zijn toegelaten in de periode 1 januari 2010 t/m 31 december 2014.

*MOB

Het NOB-ledenbestand kent verschillende groepen. De twee uitersten zijn de beginners aan de ene en de adviseurs met meer dan tien jaar werkervaring aan de andere kant. Daartussen functioneert een derde groep: adviseurs die vijf tot tien jaar actief zijn in het vak als universitair gevormd fiscalist. Het gaat in 2020 om de leden die zijn toegelaten in de periode 1 januari 2010 t/m 31 december 2014. De Medior Orde van Belastingadviseurs (MOB) organiseert bijeenkomsten om deze leden nauwer met elkaar, maar ook met professionals uit het bedrijfsleven in contact te brengen. Achterliggende gedachte is dat het vak na vijf jaar anders en veelzijdiger wordt en dat het nuttig is daarover te praten met beroepsgenoten die in dezelfde situatie verkeren.