MOB-lezing: ‘De samenloop tussen btw en Transfer Pricing’ dd 30 november 2017

donderdag 30 november 2017
Activiteit: 
Lezing
Inleider(s): 
drs. R.P.J. (Ronald) van den Brekel en prof. dr. H.W.M. (Herman) van Kesteren
Tijdsduur: 
19.30 uur – 20.45 uur (ontvangst met broodjes vanaf 19.00 uur)
Locatie: 
EY, Antonio Vivaldistraat 150 te Amsterdam
Soort PE: 
Vaktechnisch
PE-uren: 
1

Op donderdag 30 november 2017 verzorgen drs. R.P.J. (Ronald) van den Brekel en prof. dr. H.W.M. (Herman) van Kesteren de MOB-lezing: ‘De samenloop tussen btw en Transfer Pricing’. De lezing vindt plaats bij EY, Antonio Vivaldistraat 150 te Amsterdam.

Op 28 februari 2017 heeft het btw-comité van de Europese Commissie een working paper gepubliceerd (working paper no. 923) waarin zij tot de conclusie komt dat er een zekere spanning bestaat tussen directe belastingen enerzijds en btw anderzijds. De kern van deze strijd is ingegeven door de verschillende heffingsmaatstaven: waar btw in de regel subjectief is en aansluiting zoekt bij de waarde die partijen aan een bepaalde transactie toekennen, dient op grond van Transfer Pricing regelgeving voor de directe belastingen een objectieve zakelijke prijs te worden gehanteerd. Tijdens deze lezing staat voornoemd spanningsveld centraal. De sprekers zullen hierbij in het bijzonder aandacht besteden aan de vraag of - en zo ja, onder welke omstandigheden - een Transfer Pricing-correctie impact kan hebben op de heffing van btw.

Drs. R.P.J. (Ronald) van den Brekel is als partner verbonden aan EY waar hij leiding geeft aan de EMEIA Transfer Pricing praktijk en daarnaast als docent verbonden aan de Post-Master Internationaal en Europees Belastingrecht van de European Fiscal Studies Foundation en aan het LLM-programma van het International Tax Center in Leiden.
Prof. dr. H.W.M. (Herman) van Kesteren is verbonden aan PwC Belastingadviseurs NV en is daarnaast werkzaam als hoogleraar belastingrecht te Tilburg, als raadsheer plv. in Hof ’s-Hertogenbosch en als rechter plv. in de Rechtbank ’s-Gravenhage.

Na de lezing is er gelegenheid om te borrelen.

De locatie is bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto.

Parkeren: Gelegenheid tot parkeren is er in de parkeergarage van EY. Hiervoor dient voorafgaand aan de lezing een parkeerplaats te worden aangevraagd. Nadat je je hebt ingeschreven kun je Ingrid de Jong (i.de.jong@nob.net) mailen om een parkeerplaats te reserveren.

Aanmelden kan via uw Persoonlijke Pagina of via de aanmeldlink onderaan deze pagina; daarvoor moet u uw account hebben geactiveerd en ingelogd zijn.

 

*MOB

Het NOB-ledenbestand kent verschillende groepen. De twee uitersten zijn de beginners aan de ene en de adviseurs met meer dan tien jaar werkervaring aan de andere kant. Daartussen functioneert een derde groep: adviseurs die vijf tot tien jaar actief zijn in het vak als universitair gevormd fiscalist. Het gaat in 2017 om de leden die zijn toegelaten in de periode 1 januari 2007 t/m 31 december 2011. De Medior Orde van Belastingadviseurs (MOB) organiseert bijeenkomsten om deze leden nauwer met elkaar, maar ook met professionals uit het bedrijfsleven in contact te brengen. Achterliggende gedachte is dat het vak na vijf jaar anders en veelzijdiger wordt en dat het nuttig is daarover te praten met beroepsgenoten die in dezelfde situatie verkeren.