MOB-lezing: ‘Distressed M&A’ op donderdag 21 april 2022

donderdag 21 april 2022
Activiteit: 
Lezing
Inleider(s): 
Reinout de Boer
Tijdsduur: 
19:00 (ontvangst met broodjes vanaf 18:30 uur) – 20:15 uur, na afloop borrel
Locatie: 
Stibbe, Beethovenplein 10, 1077 WM AMSTERDAM
Soort PE: 
Vaktechnisch
PE-uren: 
1

Op donderdag 21 april 2022 organiseert de MOB de fysieke lezing: ‘Distressed M&A’.

De wereldwijde COVID-19 crisis stelt bedrijven, hun aandeelhouders en investeerders en financiers voor grote uitdagingen. Ook in de transactiepraktijk zien we het effect van de COVID-19 crisis. De verwachting is dat de komende maanden (nog) meer fusies en overnames van bedrijven in financieel zwaar weer (‘distressed M&A’) zullen plaatsvinden.

Tijdens de lezing wordt aandacht besteed aan verschillende vormen van distressed transacties, waaronder inkoop van distressed debt, herfinanciering en herstructurering en verkoop van distressed vennootschappen. De bijzonderheden van en aandachtspunten bij deze distressed transacties ten opzichte van ‘reguliere transacties’ worden besproken.

De lezing wordt verzorgd door Reinout de Boer. Naast zijn rol als Tax partner bij Stibbe is Reinout de Boer lid van de adviescommissie voor belastingen van de Nederlandse Orde van Advocaten. Voordat hij bij Stibbe in dienst trad, werkte Reinout de Boer ruim zes jaar als fiscaal beleidsadviseur bij het Nederlandse Ministerie van Financiën en als belastingattaché bij de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging bij de Europese Unie in Brussel.

Reinout de Boer is gespecialiseerd in nationale en internationale belastingen, met bijzondere nadruk op fusies en overnames, private equity-transacties en bedrijfsreorganisaties. Daarnaast heeft hij ervaring met fiscale controverses, waaronder procedures en second opinions, en leidt hij de fiscale litigationpraktijk van Stibbe.

Locatie
De MOB-lezing wordt gehouden op het kantoor van Stibbe, Beethovenplein 10, 1077 WM Amsterdam.

Aanmelden
De lezing is enkel bedoeld voor MOB-leden. Het aantal deelnemers is beperkt to 30 personen. Aanmelden kan via uw Persoonlijke Pagina of via de aanmeldlink onderaan deze pagina.

*MOB

Het NOB-ledenbestand kent verschillende groepen. De twee uitersten zijn de beginners aan de ene en de adviseurs met meer dan tien jaar werkervaring aan de andere kant. Daartussen functioneert een derde groep: adviseurs die vijf tot tien jaar actief zijn in het vak als universitair gevormd fiscalist. Het gaat in 2022 om de leden die zijn toegelaten in de periode 1 januari 2012 t/m 31 december 2016. De Medior Orde van Belastingadviseurs (MOB) organiseert bijeenkomsten om deze leden nauwer met elkaar, maar ook met professionals uit het bedrijfsleven in contact te brengen. Achterliggende gedachte is dat het vak na vijf jaar anders en veelzijdiger wordt en dat het nuttig is daarover te praten met beroepsgenoten die in dezelfde situatie verkeren.