MOB-lezing: “Het nieuwe rulingbeleid” op 4 december 2019

woensdag 04 december 2019
Activiteit: 
Lezing
Inleider(s): 
mw. drs. J.F. (Judith) Jansen en mr. M.C. (Martin) de Graaf
Tijdsduur: 
De lezing begint 19:00 en eindigt 20:30. De ontvangst met broodjes is vanaf 18:30 en na de lezing is er gelegenheid een borrel te drinken.
Locatie: 
De Veranda, Amstelveenseweg 764 te Amsterdam
Soort PE: 
Vaktechnisch
PE-uren: 
1,5

Graag nodigt het bestuur van de Medior Orde van Belastingadviseurs (MOB) je uit voor de lezing “Het nieuwe rulingbeleid” op 4 december 2019. 

Sinds 1 juli 2019 geldt het nieuwe Nederlandse rulingbeleid. Deze parel van het Nederlandse vestigingsklimaat is thans gebonden aan strenge procedurevoorschriften en voorwaarden. Rulings worden niet meer afgegeven bij afwezigheid van economische nexus, als belastingontwijking het doorslaggevende motief is en voor transacties met bepaalde landen die op de Nederlandse lijst met laagbelastende landen en niet-coöperatieve staten staan. De publicatie van informatie over rulings is inmiddels gestart. Verder is de organisatie van het ‘rulingteam’ ingrijpend gewijzigd; zo speelt het College IFZ een centrale rol in het nieuwe rulingproces ter bewaking van de kwaliteit, de procedures en de eenheid van het rulingbeleid. In de praktijk leven veel vragen over de concrete toepassing van het nieuwe rulingbeleid. 
 
Sprekers
We zijn verheugd dat Judith Jansen en Martin de Graaf zich bereid hebben verklaard om een lezing over dit onderwerp te geven voor de MOB. Judith Jansen is werkzaam bij de Belastingdienst / Grote Ondernemingen als hoofd van het ATR-team en is lid van het College IFZ. Martin de Graaf was tot voor kort Aanspreekpunt potentiële buitenlandse investeerders en is nu hoofd van het Behandelteam IFZ en maakt daarmee ook deel uit van het College IFZ. Tevens is Martin verbonden aan de VU te Amsterdam en Vakstudie-Nieuws.
 

Aanmelden kan via je Persoonlijke Pagina of via de aanmeldlink onderaan deze pagina; daarvoor moet je je account hebben geactiveerd en ingelogd zijn. Het aantal plaatsen voor deze bijeenkomst is beperkt. Registratie gaat op volgorde van aanmelding. Meld je dus snel aan om zeker te zijn van deelname!

Kosten: geen. Maar wie na 27 november annuleert wordt € 50 administratiekosten in rekening gebracht. Plaatsvervanging is mogelijk zonder annuleringskosten, mits het om een vervanger gaat die kwalificeert voor deze bijeenkomst. Annulering is uitsluitend per mail (n.baykal@nob.net) mogelijk. De administratiekosten worden ook in rekening gebracht aan leden die niet komen opdagen. Deze vervanger moet 5-10 jaar als universitair gevormd fiscalist actief zijn in het vak. Het gaat in 2019 om de leden die zijn toegelaten in de periode 1 januari 2009 t/m 31 december 2013.