MOB-lezing 'Internationale handel & ESG' op dinsdag 6 september 2022

dinsdag 06 september 2022
Activiteit: 
Lezing
Inleider(s): 
Martijn Schippers
Tijdsduur: 
19:00 uur (ontvangst met broodjes vanaf 18:30 uur), na afloop borrel
Locatie: 
De Veranda, Amstelveenseweg 764, 1081 JK AMSTERDAM
Soort PE: 
Vaktechnisch
PE-uren: 
1

Op dinsdag 6 september 2022 verzorgt dr. M.L (Martijn) Schippers de MOB-lezing 'Het raakvlak van belastingen en ESG: Fit for 55 en andere kopzorgen voor ondernemers'. In deze lezing zullen diverse belastingonderwerpen de revue passeren die als gevolg van de opkomst van ESG (Environmental, social, and governance) en de lopende klimaatkwesties zijn geïntroduceerd of zijn aangekondigd. Aandacht zal worden besteed aan de huidige stand van zaken rond het Europese emissiehandelssysteem (Emission Trading Scheme of ETS), de CO2-grensheffing (Carbon Border Adjustment Mechanism of CBAM), de 'ontbossing verordening' (deforestation regulation) en de 'plasticbelasting'.

Martijn Schippers is universitair docent aan de Erasmus School of Law, programmacoördinator van de Post-Master in EU Customs Law van EFS, Erasmus University Rotterdam en maakt onderdeel uit van het Global Trade & Customs team van EY Nederland. In 2021 is Martijn gepromoveerd op het proefschrift 'Douanewaarde in een globaliserende wereld'.

Locatie
De MOB-lezing wordt gehouden bij het restaurant De Veranda, Amstelveenseweg 764, 1081 JK Amsterdam.

Aanmelden
De lezing is enkel bedoeld voor MOB-leden. Aanmelden kan via uw Persoonlijke Pagina  of via de aanmeldlink onderaan deze pagina.

Kosten: geen. Maar wie na 30 augustus annuleert wordt € 50 administratiekosten in rekening gebracht. Plaatsvervanging is mogelijk zonder annuleringskosten, mits het om een vervanger gaat die kwalificeert voor deze bijeenkomst. Annulering is uitsluitend per mail (n.baykal@nob.net) mogelijk. De administratiekosten worden ook in rekening gebracht aan leden die niet komen opdagen. Deze vervanger moet 5-10 jaar als universitair gevormd fiscalist actief zijn in het vak. Het gaat in 2022 om de leden die zijn toegelaten in de periode 1 januari 2012 t/m 31 december 2016.

*MOB
Het NOB-ledenbestand kent verschillende groepen. De twee uitersten zijn de beginners aan de ene en de adviseurs met meer dan tien jaar werkervaring aan de andere kant. Daartussen functioneert een derde groep: adviseurs die vijf tot tien jaar actief zijn in het vak als universitair gevormd fiscalist. Het gaat in 2022 om de leden die zijn toegelaten in de periode 1 januari 2012 t/m 31 december 2016. De Medior Orde van Belastingadviseurs (MOB) organiseert bijeenkomsten om deze leden nauwer met elkaar, maar ook met professionals uit het bedrijfsleven in contact te brengen. Achterliggende gedachte is dat het vak na vijf jaar anders en veelzijdiger wordt en dat het nuttig is daarover te praten met beroepsgenoten die in dezelfde situatie verkeren.