MOB-lezing: ‘Tax en W&I insurance’ op 14 september 2021

dinsdag 14 september 2021
Activiteit: 
Lezing
Inleider(s): 
mr. J. (Kuba) Grabarz en mr. G.J. (Gerard) van der Linden
Tijdsduur: 
19:30 uur (ontvangst met broodjes vanaf 19:00 uur) en na de lezing is er gelegenheid een borrel te drinken.
Locatie: 
De Veranda, Amstelveenseweg 764 te Amsterdam
Soort PE: 
Vaktechnisch
PE-uren: 
1

Op dinsdag 14 september 2021 verzorgen mr. J. (Kuba) Grabarz en mr. G.J. (Gerard) van der Linden de MOB-lezing: ‘Tax en W&I insurance’. 

Locatie
Deze MOB-lezing vindt plaats bij De Veranda in Amsterdam, vanzelfsprekend alleen als de RIVM-richtlijnen dit toestaan. De bijeenkomst zal niet online te volgen zijn.

Inhoud
In deze MOB-lezing zal worden ingegaan op zowel tax insurance als de fiscale aspecten van W&I insurance. Welke fiscale risico’s – zowel binnen als buiten M&A-transacties – zijn verzekerbaar en hoe werkt het verzekeringsproces? Hoe kunnen jouw cliënten tax en W&I insurance gebruiken? Waar moet je als belastingadviseur die een verzekeraar of te verzekeren partij bijstaat op letten?

Inleiders
Kuba Grabarz is als broker bij Howden M&A onder meer verantwoordelijk voor tax insurance in de Benelux. Gerard van der Linden is belastingadviseur en partner/oprichter van vanOlde. In die hoedanigheid staat hij regelmatig zowel verzekeraars als transactiepartijen bij die gebruik maken van tax of W&I insurance.

Aanmelden kan via je Persoonlijke Pagina of via de aanmeldlink onderaan deze pagina; daarvoor moet je je account hebben geactiveerd en ingelogd zijn. Het aantal plaatsen voor deze bijeenkomst is beperkt. Registratie gaat op volgorde van aanmelding. Meld je dus snel aan om zeker te zijn van deelname!

Kosten: geen. Wel willen je vragen om, als je verhinderd bent, dit tijdig (bij voorkeur voor 9 september) aan ons door te geven. Wij kunnen hier dan rekening mee houden bij het doorgeven van het aantal deelnemers aan de locatie. Annulering is uitsluitend per mail (d.hoogendoorn@nob.net) mogelijk. Plaatsvervanging is mogelijk mits het om een vervanger gaat die kwalificeert voor deze bijeenkomst. Deze vervanger moet 5-10 jaar als universitair gevormd fiscalist actief zijn in het vak. Het gaat in 2021 om de leden die zijn toegelaten in de periode 1 januari 2011 t/m 31 december 2015.

*MOB

Het NOB-ledenbestand kent verschillende groepen. De twee uitersten zijn de beginners aan de ene en de adviseurs met meer dan tien jaar werkervaring aan de andere kant. Daartussen functioneert een derde groep: adviseurs die vijf tot tien jaar actief zijn in het vak als universitair gevormd fiscalist. Het gaat in 2021 om de leden die zijn toegelaten in de periode 1 januari 2011 t/m 31 december 2015. De Medior Orde van Belastingadviseurs (MOB) organiseert bijeenkomsten om deze leden nauwer met elkaar, maar ook met professionals uit het bedrijfsleven in contact te brengen. Achterliggende gedachte is dat het vak na vijf jaar anders en veelzijdiger wordt en dat het nuttig is daarover te praten met beroepsgenoten die in dezelfde situatie verkeren.