MOB-special: ‘Hoge Raad: Cassatierechtspraak ontleed’ op 8 november 2018

donderdag 08 november 2018
Activiteit: 
MOB-special
Tijdsduur: 
Aanvang: 15.30 uur. Einde ca. 19.00 uur
Locatie: 
Hoge Raad, Korte Voorhout 8, 2511 EK, Den Haag
Soort PE: 
Vaktechnisch
PE-uren: 
1,5

Op 8 november organiseert de MOB een bijzondere bijeenkomst. Deze begint met een inleiding door mr. M.W.C. (Maarten) Feteris, president van de Hoge Raad. Aansluitend gaan we dieper in op de cassatietechniek en het ontleden van belastingarresten, onder leiding van dr. mr. C. (Coen) Maas en mevrouw mr. S.P.M. (Shanna) van den Maagdenberg, medewerkers van het Wetenschappelijk Bureau (WB). Hierna vindt een Q&A sessie plaats, verzorgd door mr. R.J. (Robert Jan) Koopman, vice-president van de Hoge Raad en mr. P.J. (Peter) Wattel, advocaat-generaal bij de Hoge Raad. De middag wordt afgesloten met een borrel gezamenlijk met de sectie fiscaal van de Hoge Raad.

Programma:
15.30 - 16.00 uur: Ontvangst
16.00 - 16.15 uur: Inleiding (Feteris)
16.15 - 17.30 uur: Cassatietechniek (WB)
17.30 - 18.00 uur: Q&A sessie (Koopman, Wattel)
18.00 - 19.00 uur: Borrel 

Hieronder verwijzen we je naar de cv's van heren Feteris, Koopman en Wattel:

Praktische informatie
De ontvangst is vanaf 15.30 uur en de lezing begint om stipt 16.00 uur.
LET OP: In verband met de beveiliging van de Hoge Raad moeten alle bezoekers een geldig legitimatiebewijs meenemen.
De Hoge Raad is goed met het openbaar vervoer te bereiken. Parkeren kan in de parkeergarage onder het Malieveld of in de parkeergarage Museumkwartier. De parkeerkosten komen voor eigen rekening.

Tot slot
Deze lezing vormt een unieke kans om een kijkje te nemen binnen de muren van de Hoge Raad, de cassatietechniek beter te begrijpen en kennis te maken met verschillende raadsheren, A-G’s en medewerkers van de Hoge Raad.

Aanmelden kan via jouw Persoonlijke Pagina of via de aanmeldlink onderaan deze pagina; daarvoor moet je jouw account hebben geactiveerd en ingelogd zijn. NB: Er is een maximum aantal deelnemers – meld je dus snel aan! Registratie gaat op volgorde van aanmelding.

*MOB

Het NOB-ledenbestand kent verschillende groepen. De twee uitersten zijn de beginners aan de ene en de adviseurs met meer dan tien jaar werkervaring aan de andere kant. Daartussen functioneert een derde groep: adviseurs die vijf tot tien jaar actief zijn in het vak als universitair gevormd fiscalist. Het gaat in 2018 om de leden die zijn toegelaten in de periode 1 januari 2008 t/m 31 december 2012. De Medior Orde van Belastingadviseurs (MOB) organiseert bijeenkomsten om deze leden nauwer met elkaar, maar ook met professionals uit het bedrijfsleven in contact te brengen. Achterliggende gedachte is dat het vak na vijf jaar anders en veelzijdiger wordt en dat het nuttig is daarover te praten met beroepsgenoten die in dezelfde situatie verkeren.