Mutual Agreement Procedure (MAP) en Arbitrage

maandag 30 mei 2022
Activiteit: 
PE-seminar
Inleider(s): 
Rhys Bane, Frank Pötgens, Stef Kerkvliet en Freek Braken
Tijdsduur: 
15.30 uur tot 19.15 uur
Locatie: 
Van der Valk Hotel Utrecht
Soort PE: 
vaktechnisch
PE-uren: 
3

Op 30 mei a.s. organiseert de SOB het PE-seminar Mutual Agreement Procedure (MAP) en Arbitrage. In dit seminar wordt ingegaan op de praktische aspecten, zoals het verloop van een MAP procedure en de relevante aandachtspunten en afwegingen bij het starten van een MAP. In het seminar wordt ook op de theorie ingegaan en worden de verschillende invalshoeken van de rechtsgronden van MAP en arbitrage belicht. Deze bijeenkomst is interessant voor alle leden die werkzaam zijn in de internationale / TP-praktijk en die cliënten bijstaan die tegen dubbele belasting aanlopen. Aan deze bijeenkomst kunnen alleen gewone leden van de NOB deelnemen.

De volgende onderwerpen komen in ieder geval aan de orde:

Theorie

  • Historie
  • Welke rechtsgronden zijn er?
  • Openingen voor een MAP
  • Verdragsregels; EU-regels; Nationale regels

Praktijk

  • Hoe werkt de procedure?
  • Hoe verloopt een overleg?
  • Welke input wordt verwacht?
  • Praktijkervaringen

De inleiders zijn: Rhys Bane (Buitenpromovendus Universiteit Leiden, DLA Piper), Frank Pötgens (hoogleraar internationaal en Europees belastingrecht VU en De Brauw Blackstone Westbroek), Stef Kerkvliet* (Belastingdienst) en Freek Braken* (Ministerie van Financiën). *Inleiders spreken op eigen titel

De kosten voor deelname bedragen € 195,- (excl. BTW). Inschrijvingen geschieden in volgorde van binnenkomst van aanmelding. Annulering is uitsluitend per e-mail (peprogramma@nob.net) mogelijk. Tot 8 weken voor de eerste cursusdag kan dat kosteloos. Bij annulering tussen 4 en 8 weken voor de eerste cursusdag wordt 50% van de cursusprijs in rekening gebracht; bij annulering binnen 4 weken voor de eerste cursusdag 100%. Indien uw plaats kan worden ingevuld met een plaatsvervanger van de reservelijst brengen wij u uitsluitend € 50,- administratiekosten in rekening. Mocht invulling van de plaats van de reservelijst niet mogelijk zijn dan kan het NOB-lid dat annuleert zelf iemand aandragen voor plaatsvervanging. Deze vervanger moet kwalificeren voor de betreffende bijeenkomst. Ook in dat geval is € 50,- administratiekosten verschuldigd.

Er kunnen maximaal 50 NOB-leden aan deze bijeenkomst deelnemen. Het minimum aantal bedraagt 30.  Mocht het minimum aantal deelnemers niet worden behaald dan behoudt de SOB zich het recht voor de bijeenkomst te annuleren. Aan deze bijeenkomst kunnen geen aspirant-leden deelnemen.

U kunt zich voor deze cursus aanmelden via uw persoonlijke pagina, of via de link onderaan deze pagina.