NOB-Vrouwennetwerk: Ontbijtsessie Internationale Vrouwendag

woensdag 08 maart 2023
Activiteit: 
Ontbijtsessie NOB-Vrouwennetwerk
Inleider(s): 
Joline Heusinkveld (Women Inc.)
Tijdsduur: 
08.00 uur tot 10.00 uur (totaal 2 uur)
Locatie: 
Van der Valk Hotel, Winthontlaan 4-6, 3526 KV Utrecht
PE-uren: 
nvt

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Ter ere daarvan organiseert het NOB-Vrouwennetwerk op die dag in het van der Valk Hotel Utrecht een ontbijtsessie van 08.00 tot 10.00 uur. Het thema van deze ochtend is: (gender)gelijkheid op de werkvloer. Joline Heusinkveld van WOMEN Inc. zal de sessie leiden met een key note.

WOMEN Inc. heeft jarenlange ervaring met bewustwording rondom gendergelijkheid en het daarbij in kaart brengen en versnellen van gendergelijkheid. Bij gelijkheid op de werkvloer kijken zij bijvoorbeeld naar het belang van representatie op alle lagen van een organisatie, en specifiek op invloedrijke en/of beslissingsbevoegde functies zoals het Middenmanagement en de Board. Ook gaat het over de nogal altijd sterk aanwezige loonkloof in Nederland en over de 28e plek waar Nederland op dit moment staat in het jaarlijkse gendergelijkheidsonderzoek van het World Economic Forum.

Naast gendergelijkheid op de werkvloer zet WOMEN Inc.  zich ook in voor een inclusief financieel stelsel. Daarbij kijken ze hoe ze een positieve impact en versnelling kunnen realiseren in zaken zoals belasting, toeslagen, en financiële beslissingen die van invloed zijn op het leven van de vrouw. Verschillende momenten in het leven, te denken aan het afsluiten van een hypotheek of minder uur gaan werken na het krijgen van een kind, hebben (vaak onbewust) de rest van het werkend én pensioengerechtigd leven van de vrouw impact op haar financiële onafhankelijkheid en daarmee keuze vrijheid.

Graag nodigen we je uit om aanwezig te zijn bij deze inspirerende ontbijt sessie, waarbij naast de key note voldoende ruimte zal zijn om (na) te praten en te netwerken. Je kunt je voor deze bijeenkomst aanmelden via je persoonlijke pagina.

Er kunnen maximaal 80 NOB-leden aan deze bijeenkomst deelnemen. Het minimum aantal bedraagt 30.  Halen we het minimum aantal deelnemers niet dan behouden we ons het recht voor om de bijeenkomst te annuleren.

Er zijn geen kosten aan dit event verbonden. Maar als je bent geplaatst en je komt niet opdagen dan brengen we € 50,- administratiekosten in rekening. Annulering is uitsluitend mogelijk per e-mail (n.baykal@nob.net). Bij annulering na 27 februari wordt ook EUR 50 in rekening gebracht (dit zijn de kosten die dan reeds voor jouw aanmelding gemaakt zijn), tenzij je een vervanger regelt. Deze vervanger moet lid zijn van de NOB.