U bent hier

Ondersteuning bij gebruik webportaal Hoge Raad voor belastingzaken en bestuursrechtelijke zaken

16 april 2020

Vanaf 15 april 2020 is het mogelijk in belastingzaken en bestuursrechtelijke zaken bij de Hoge Raad digitaal te procederen. Bij het in gebruik nemen van het webportaal bieden we webinars en telefonische ondersteuning aan.

Instructie via webinars
Op onderstaande data organiseert de Hoge Raad kleinschalige instructiebijeenkomsten via webinars om bekend te raken met het portaal Mijn Zaak Hoge Raad voor belasting- en bestuursrechtelijke zaken. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor iedereen voor wie digitaal procederen verplicht is.

Tijdens de instructiebijeenkomsten komen onderstaande onderwerpen in demonstraties aan bod:

 • beroepschrift indienen in het portaal
 • aanmelden in een lopende zaak in het portaal
 • versturen van berichten en documenten vanuit het digitale dossier van een zaak
 • ontvangen/downloaden van berichten van de Hoge Raad
 • bekijken van de notificaties naar aanleiding van wijzigingen in het dossier
 • navigeren door het portaal

Daarnaast is er ruimte voor het stellen van vragen.

De bijeenkomsten duren maximaal anderhalf uur en worden gehouden op:

 1. maandag 20 april 11.30 uur
 2. donderdag 30 april 11.30 uur
 3. donderdag 7 mei 10.00 uur
 4. woensdag 20 mei 15.00 uur
 5. woensdag 27 mei 15.00 uur

U kunt zich aanmelden via dicas@hogeraad.nl, en daarbij uw voorkeur(en) aangeven voor een bepaalde datum en tijd. Aan elke bijeenkomst kunnen maximaal 10 personen deelnemen. Uiteraard proberen we rekening te houden met uw voorkeursmomenten. Als blijkt dat er meer bijeenkomsten nodig zijn om alle aanmeldingen in te delen, dan worden die gepland en ontvangt u daarover bericht. U ontvangt met de bevestiging informatie over de werkwijze van het webinar. Houdt u er rekening mee dat u hiervoor een goede internetverbinding en een computer met beeld en geluid nodig heeft.

Telefonische ondersteuning
In de periode tot en met 31 mei is er iedere maandag, woensdag en donderdag van 10.00-11.00 uur telefonisch spreekuur. Heeft u een vraag over de werking van het webportaal die u wilt bespreken, dan kunt u deze per e-mail doorgeven via dicas@hogeraad.nl en aangeven op welke dag u tijdens het spreekuur hierover gebeld wilt worden. Denkt u eraan uw telefoonnummer te vermelden, zodat wij u kunnen bellen.