ONLINE JOB-lezing 'De weg naar een duurzaam belastingsysteem' op 25 februari 2021

donderdag 25 februari 2021
Activiteit: 
Lezing
Inleider(s): 
mr. E.A. (Edwin) Visser
Tijdsduur: 
19.00 uur (ontvangst uit virtuele wachtruimte 18:45 uur) – 20:15 uur)
Locatie: 
Online
Soort PE: 
Vaktechnisch
PE-uren: 
1

Op donderdag 25 februari 2021 organiseert de Commissie Vaktechniek de online JOB-lezing: ‘De weg naar een duurzaam toekomstbestendig belastingsysteem en -advies’.

De Nederlandse overheid wil naar een circulaire economie in 2050. Echter is ons belastingstelsel op dit moment nog niet ingesteld op de economie van morgen. Vrijwel alle politieke partijen onderkennen dit en onderschrijven de noodzaak van een (meer of minder fundamentele) hervorming. Hoe kunnen we ons belastingstelsel beter en toekomstbestendig maken?

Tijdens de lezing wordt er tevens aandacht besteed aan de veranderde context waarin steeds meer bedrijven het model van winstmaximalisatie inmiddels hebben verlaten en streven naar financiële continuïteit waarbij de zorg voor milieu en maatschappelijk draagvlak een essentiële randvoorwaarde is. Voorheen werd de kwaliteit van een belastingadvies nagenoeg geheel bepaald door een fiscaaltechnische lens. Echter verwachten ondernemingen in toenemende mate van hun adviseurs dat zij andere risico’s meewegen in de advisering en dat zij het advies toetsen aan de (fiscale) strategie van de onderneming. Kwaliteit van de advisering en de rol van belastingadviseur wordt daarmee opnieuw gedefinieerd. Hoe zorgen wij als jonge fiscalisten ervoor dat wij de adviseurs van de toekomst worden?

De online JOB-lezing wordt verzorgd door Edwin Visser. Naast zijn rol als Tax partner bij PwC is hij Tax policy leader voor de EMEA-regio en van PwC Europe. Tevens is hij voorzitter van het Nederlandse Tax Policy Panel.

Edwin Visser houdt zich bezig met strategisch advies over fiscaal beleid, het vertegenwoordigen van PwC in beleidsaangelegenheden (bijv. bij de EU-instellingen en de OESO) en het delen van zijn ervaring en inzichten met beleidsmakers om de belasting-, wettelijke en regelgevende systemen voor de toekomst te helpen verbeteren. Daarnaast geeft hij strategisch advies aan bestuurskamers om te helpen bij het vormgeven van duurzame belastingstrategieën. 

Locatie
Door de COVID-19 maatregelen zal de JOB-lezing niet op locatie worden gehouden, maar online.

Aanmelden
De lezing is enkel bedoeld voor JOB-leden. Aanmelden kan via uw Persoonlijke Pagina of via de aanmeldlink onderaan deze pagina. 

Platform
Deze lezing wordt aangeboden in MS TEAMS. Deelnemers ontvangen een week voor aanvang de lezing een inloglink.