ONLINE: JOB-lezing 'Distressed M&A' op dinsdag 30 maart 2021

dinsdag 30 maart 2021
Activiteit: 
Lezing
Inleider(s): 
mr. R.A. (Reinout) de Boer
Tijdsduur: 
19.00 uur (ontvangst uit virtuele wachtruimte 18:45 uur) – 20:15 uur)
Locatie: 
Online
Soort PE: 
Vaktechnisch
PE-uren: 
1

Op dinsdag 30 maart 2021 organiseert de Commissie Vaktechniek de online JOB-lezing: ‘Distressed M&A’.

De wereldwijde COVID-19 crisis stelt bedrijven, hun aandeelhouders en investeerders en financiers voor grote uitdagingen. Ook in de transactiepraktijk zien we het effect van de COVID-19 crisis. De verwachting is dat de komende maanden (nog) meer fusies en overnames van bedrijven in financieel zwaar weer (‘distressed M&A’) zullen plaatsvinden.

Tijdens de lezing wordt aandacht besteed aan verschillende vormen van distressed transacties, waaronder inkoop van distressed debt, herfinanciering en herstructurering en verkoop van distressed vennootschappen. De bijzonderheden van en aandachtspunten bij deze distressed transacties ten opzichte van ‘reguliere transacties’ worden besproken.

De online JOB-lezing wordt verzorgd door Reinout de Boer. Naast zijn rol als Tax partner bij Stibbe is Reinout de Boer lid van de adviescommissie voor belastingen van de Nederlandse Orde van Advocaten. Voordat hij bij Stibbe in dienst trad, werkte Reinout de Boer ruim zes jaar als fiscaal beleidsadviseur bij het Nederlandse Ministerie van Financiën en als belastingattaché bij de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging bij de Europese Unie in Brussel.

Reinout de Boer is gespecialiseerd in nationale en internationale belastingen, met bijzondere nadruk op fusies en overnames, private equity-transacties en bedrijfsreorganisaties. Daarnaast heeft hij ervaring met fiscale controverses, waaronder procedures en second opinions, en leidt hij de fiscale litigationpraktijk van Stibbe.

Locatie
Door de COVID-19 maatregelen zal de JOB-lezing niet op locatie worden gehouden, maar online.

Aanmelden
De lezing is enkel bedoeld voor JOB-leden. Aanmelden kan via uw Persoonlijke Pagina of via de aanmeldlink onderaan deze pagina.

Platform
Deze lezing wordt aangeboden in MS TEAMS. Deelnemers ontvangen een week voor aanvang de lezing een inloglink.