ONLINE: JOB-lezing 'Fiscale aspecten van SPACs' op donderdag 22 juli 2021

donderdag 22 juli 2021
Activiteit: 
Lezing
Inleider(s): 
mr. drs. R.J. Bondrager
Tijdsduur: 
19.00 uur (ontvangst uit virtuele wachtruimte 18:45 uur) – 20:15 uur
Locatie: 
Online
Soort PE: 
Vaktechnisch
PE-uren: 
1

Op donderdag 22 juli 2021 organiseert de Commissie Vaktechniek de online JOB-lezing: ‘Fiscale aspecten van SPACs’.

De beursgang van “special purpose acquisition companies” (SPACs) is een nieuw fenomeen dat vanuit de Verenigde Staten is overgewaaid naar Nederland. Een SPAC is een vennootschap opgericht met als doel om door middel van een beursgang kapitaal op te halen waarmee de overname van of fusie met een veelbelovende private onderneming wordt gefinancierd. Investeerders beleggen bij een beursgang in een SPAC met de gedachte dat bij een beursgang van een dergelijke onderneming de waarde van die onderneming toeneemt en daarmee ook de waardering van de aandelen. De oprichters van de SPAC krijgen meestal 24 maanden de tijd om een geschikte kandidaat te vinden. Lukt dat niet, dan wordt het opgehaalde geld weer terugbetaald aan de investeerders. 

Tijdens de lezing wordt aandacht besteed aan de fiscale positie van de oprichters van de SPAC; veelal zijn zij gerechtigd tot een bijzonder rendement en houden zij naast aandelen ook warrants. Uiteraard komt ook de fiscale positie van de SPAC zelf aan bod. Verder wordt ingegaan op de bijzonderheden van en aandachtspunten bij deze specifieke beursgangen ten opzichte van reguliere beursgangen.

De online JOB-lezing wordt verzorgd door Rens Bondrager. Rens Bondrager is tax partner bij Allen & Overy en heeft ruime werkervaring als advocaat-fiscalist. Zijn praktijk is sterk transactie gedreven, met een mix van joint ventures, fusies en overnames, arbeidsvoorwaarden, private equity, bedrijfsherstructurering, gestructureerde financiering en investeringsfondsen. Daarnaast heeft hij ervaring met beursgangen, waaronder die van SPACs.

Locatie
Door de COVID-19 maatregelen zal de JOB-lezing niet op locatie worden gehouden, maar online.

Aanmelden
De lezing is enkel bedoeld voor JOB-leden. Aanmelden kan via uw Persoonlijke Pagina of via de aanmeldlink onderaan deze pagina. 

Platform
Deze lezing wordt aangeboden in MS TEAMS. Deelnemers ontvangen een week voor aanvang de lezing een inloglink.