ONLINE: JOB-lezing ‘Tegengaan mismatches bij toepassing zakelijkheidsbeginsel' op dinsdag 19 oktober 2021

dinsdag 19 oktober 2021
Activiteit: 
Lezing
Inleider(s): 
drs. M.J.A.M. (Michael) van Gijlswijk
Tijdsduur: 
19.00 uur (ontvangst uit virtuele wachtruimte 18:45 uur) – 20:15 uur
Locatie: 
Online
Soort PE: 
Vaktechnisch
PE-uren: 
1

Op dinsdag 19 oktober 2021 organiseert de Commissie Vaktechniek de online JOB-lezing: ‘Tegengaan mismatches bij toepassing zakelijkheidsbeginsel’. 

Het kabinet heeft de afgelopen jaren vele verschillende maatregelen genomen om belastingontwijking via Nederland aan te pakken. In dit kader is op 4 maart 2021 ook het conceptwetsvoorstel ‘Wet tegengaan mismatches bij toepassing zakelijkheidsbeginsel’ ter consultatie aangeboden. Het doel van dit wetsvoorstel is om bepaalde mismatches weg te nemen. Het kabinet kondigde eerder aan om het arm’s length beginsel in bepaalde gevallen niet toe te passen en heeft een verkennend onderzoek laten verrichten. Tevens was dit een van de aanbevolen maatregelen die opgenomen was in het rapport van de adviescommissie belastingheffing van multinationals (‘Commissie Ter Haar’). Het definitieve wetsvoorstel is op Prinsjesdag aangeboden.

In deze JOB-lezing zal eerst kort aandacht worden besteed aan wat vooraf is gegaan aan het wetsvoorstel. Daarnaast wordt ook inhoudelijk ingegaan op het wetsvoorstel en zullen enkele observaties besproken worden. Tot slot zal tijdens de lezing een aantal casusposities aan bod komen.

De online JOB-lezing wordt verzorgd door drs. M.J.A.M. (Michael) van Gijlswijk. Van Gijlswijk is partner bij KPMG Meijburg & Co en maakt daarnaast, o.a., onderdeel uit van de Commissie Wetsvoorstellen van de NOB. 

Locatie
De lezing zal online plaatsvinden.

Aanmelden
De lezing is enkel bedoeld voor JOB-leden. Aanmelden kan via uw Persoonlijke Pagina of via de aanmeldlink onderaan deze pagina. 

Platform
Deze lezing wordt aangeboden in MS TEAMS. Deelnemers ontvangen een week voor aanvang de lezing een inloglink.