ONLINE MOB-lezing: ‘Fiscaliteit bij Startups die Scale-up worden’ op 15 februari 2022

dinsdag 15 februari 2022
Activiteit: 
Lezing
Inleider(s): 
Drs. E. (Erik) de Heer
Tijdsduur: 
19.00 uur (ontvangst uit virtuele wachtruimte 18:45 uur) – 20:15 uur
Locatie: 
Online in MS TEAMS
Soort PE: 
Vaktechnisch
PE-uren: 
1

Op dinsdag 15 februari 2022 organiseert de Medior Orde van Belastingadviseurs de online MOB-lezing: ‘Fiscaliteit bij Startups die Scale-up worden’. 
 
Nederland doet het goed op internationale startup ranglijsten. Er komen steeds meer succesvolle startups bij die in een waanzinnig tempo tot een internationaal bedrijf uitgroeien. Maar waar lopen deze bedrijven fiscaal in hun eerste jaren tegenaan? En wat zijn specifieke fiscale aandachtspunten bij dergelijke groeibedrijven?
 
Aan de hand van de groei van een startup en verschillende casusposities zal in deze lezing stil worden gestaan bij kenmerkende fiscale aspecten bij startups en scale-ups. Welke belastingmiddelen zijn het meest relevant in welke fase? Wat maakt startups anders dan andere bedrijven qua fiscaliteit? Wie is eigenlijk bezig met fiscale zaken in welke fase? Waar lopen startups allemaal tegenaan, en wat kan je als adviseur daarin voor hen betekenen?
 
De online MOB-lezing wordt verzorgd door Erik de Heer, werkzaam bij EY Belastingadviseurs LLP en gespecialiseerd in de advisering van startups.

Locatie
De lezing zal online plaatsvinden. 

Platform
Deze lezing wordt aangeboden in MS TEAMS. Deelnemers ontvangen een week voor aanvang de lezing een inloglink.

Aanmelden
De lezing is enkel bedoeld voor MOB-leden*. Aanmelden kan via uw Persoonlijke Pagina of via de aanmeldlink onderaan deze pagina. 

*MOB

Het NOB-ledenbestand kent verschillende groepen. De twee uitersten zijn de beginners aan de ene en de adviseurs met meer dan tien jaar werkervaring aan de andere kant. Daartussen functioneert een derde groep: adviseurs die vijf tot tien jaar actief zijn in het vak als universitair gevormd fiscalist. Het gaat in 2022 om de leden die zijn toegelaten in de periode 1 januari 2012 t/m 31 december 2016. De Medior Orde van Belastingadviseurs (MOB) organiseert bijeenkomsten om deze leden nauwer met elkaar, maar ook met professionals uit het bedrijfsleven in contact te brengen. Achterliggende gedachte is dat het vak na vijf jaar anders en veelzijdiger wordt en dat het nuttig is daarover te praten met beroepsgenoten die in dezelfde situatie verkeren.