Overdrachtsbelasting

woensdag 07 september 2022
Activiteit: 
PE-cursus
Inleider(s): 
Aad Rozendal
Tijdsduur: 
09.45 uur - 17.15 uur
Locatie: 
Hotel Ernst Sillem Hoeve
Soort PE: 
vaktechnisch
PE-uren: 
6

Op woensdag 7 september 2022 vindt de cursus ‘Overdrachtsbelasting’ plaats. Deze bijeenkomst is bedoeld voor belastingadviseurs die een duidelijk en actueel beeld willen krijgen van de ovb-aspecten van vastgoedtransacties. Aandacht wordt onder meer besteed aan het belastbare feit, de regels voor vastgoedlichamen, grondslagverminderingen en enkele belangrijke vrijstellingen.    

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

  • Belastbaar feit, maatstaf van heffing, tarief en vastgoedlichamen
  • Vastgoedlichamen, samenloopvrijstelling en vrijstelling bij fusies, splitsingen en reorganisaties

Graag attenderen wij u er op dat in het Programma Permanente Educatie ook in de cursus Fiscaal reorganiseren voor het MKB  aandacht aan het onderwerp Overdrachtsbelasting wordt besteed.

De cursus maakt ook deel uit van het programma van de Beroepsopleiding Belastingadviseurs en wordt als eendaagse cursus aangeboden in het Programma Permanente Educatie. De cursus is een vast onderdeel in het Programma Permanente Educatie en wordt periodiek aangeboden.

Docent is Aad Rozendal (zelfstandig belastingadviseur).

De kosten voor deelname bedragen € 390,- (excl. BTW, incl. lunch). Inschrijvingen geschieden in volgorde van binnenkomst van aanmelding. Annulering is uitsluitend per e-mail mogelijk.Tot 8 weken voor de eerste cursusdag kan dat kosteloos. Bij annulering tussen 4 en 8 weken voor de eerste cursusdag wordt 50% van de cursusprijs in rekening gebracht; bij annulering binnen 4 weken voor de eerste cursusdag 100%. Indien uw plaats kan worden ingevuld met een plaatsvervanger van de reservelijst brengen wij u uitsluitend € 50,- administratiekosten in rekening. Mocht invulling van de plaats van de reservelijst niet mogelijk zijn dan kan het NOB-lid dat annuleert zelf iemand aandragen voor plaatsvervanging. Deze vervanger moet kwalificeren voor de betreffende bijeenkomst. Ook in dat geval is € 50,- administratiekosten verschuldigd.

Er kunnen maximaal 24 NOB-leden aan deze bijeenkomst deelnemen. Het minimum aantal bedraagt 20. Mocht het minimum aantal deelnemers niet worden behaald dan behoudt de SOB zich het recht voor de bijeenkomst te annuleren. Aan deze bijeenkomst kunnen geen aspirant-leden deelnemen.

U kunt zich voor deze cursus aanmelden via uw Persoonlijke Pagina, of via de link onderaan deze pagina.