PE-seminar ‘Pillar II’

woensdag 22 maart 2023
Activiteit: 
PE-seminar
Inleider(s): 
Charlotte Kiès, Stef van Weeghel, Vinod Kalloe, Danial Salehi, Willem-Jan van Veen, Sebastiaan de Buck en Reinout van Gelder
Tijdsduur: 
15.30 – 19.15 uur
Locatie: 
Van der Valk Hotel Utrecht
Soort PE: 
vaktechnisch
PE-uren: 
3

Op 22 maart a.s. organiseert de SOB een PE-seminar waarin de highlights van Pillar II worden behandeld. 

Voor wie is dit seminar bedoeld?

Omdat de highlights van Pillar II worden behandeld, is het seminar voor alle gewone NOB-leden zeer interessant. Niet alleen voor leden die voor grote corporate klanten werken en de bedrijfsfiscalisten maar ook de leden die te maken hebben met de vennootschapsbelasting. Aspirant-leden kunnen niet deelnemen aan dit seminar.

Het doel van Pillar II is om een wereldwijd minimum belastingniveau in te voeren van 15%. In oktober 2021 zijn 137 landen akkoord gegaan met dit voorstel. Binnen de EU is men voortvarend met dit voorstel aan de slag gegaan. De richtlijn is afgelopen december goedgekeurd. Maar de stap van politieke bereidwilligheid naar het concreet nemen van maatregelen is ingewikkeld en dit plan van de grond krijgen is erg complex. Om die complexiteit verder te duiden organiseert de NOB dit seminar.

Programma

Het seminar staat onder leiding van Charlotte Kiès (Loyens & Loeff). Het start met een introductie over Pillar II door Stef van Weeghel (PwC). Vinod Kalloe (Meijburg & Co) gaat in op wat andere landen waaronder de US doen. Vervolgens vertellen Danial Salehi (Ministerie van Financiën, DGFZ), Willem-Jan van Veen (Coördinator Country-by-Country Reporting Belastingdienst / DGFZ) en Sebastiaan de Buck (Unilever) wat Pillar II voor Nederland, het bedrijfsleven en de compliance betekent. Het seminar wordt afgesloten door Reinout van Gelder (PwC). Hij belicht de Tax Accounting aspecten van Pillar II.

Kosten

De kosten voor deelname bedragen € 195,- (excl. btw). Inschrijvingen geschieden in volgorde van binnenkomst van aanmelding. Annulering is uitsluitend per e-mail (peprogramma@nob.net) mogelijk. Tot 8 weken voor de eerste cursusdag kan dat kosteloos. Bij annulering tussen 4 en 8 weken voor de eerste cursusdag wordt 50% van de cursusprijs in rekening gebracht; bij annulering binnen 4 weken voor de eerste cursusdag 100%. Indien uw plaats kan worden ingevuld met een plaatsvervanger van de reservelijst brengen wij u uitsluitend € 50,- administratiekosten in rekening. Mocht invulling van de plaats van de reservelijst niet mogelijk zijn dan kan het NOB-lid dat annuleert zelf iemand aandragen voor plaatsvervanging. Deze vervanger moet kwalificeren voor de betreffende bijeenkomst. Ook in dat geval is € 50,- administratiekosten verschuldigd.

Aantal deelnemers

Er kunnen maximaal 230 NOB-leden aan deze bijeenkomst deelnemen.

Aanmelden
U kunt zich voor deze cursus aanmelden via uw Persoonlijke Pagina, of via de link onderaan deze pagina.

Verdiepingscursus

Voor gewone leden die technisch de diepte in willen gaan, organiseert de SOB op 19 juni een PE-verdiepingscursus over Pillar II.

 

Inschrijven: