Pensioen in eigen beheer: de positie van de partner

donderdag 09 februari 2017
Activiteit: 
PE-seminar
Inleider(s): 
mr. D.G. Barmentlo, mr. W.J.D. Gohres, drs. A.G.P. Harmsen MFP en mr. dr. G.M.C.M. Staats
Tijdsduur: 
van 15.30 uur - 19.30 uur
Locatie: 
Ridderhofstad Hindersteyn
Soort PE: 
vaktechnisch
PE-uren: 
3

De mogelijkheid voor DGA’s om vanaf 1 januari 2017 hun in eigen beheer opgebouwde pensioenvoorziening af te kopen of om te zetten in een oudedagsverplichting raakt in bijna alle gevallen minimaal twee personen: de DGA zelf en zijn of haar partner. Daarbij is ook de zorgplicht van de belastingadviseur in het geding. Vandaar het seminar ‘Pensioen in eigen beheer: de positie van de partner’ op donderdagmiddag 9 februari 2017. De volgende onderwerpen komen aan de orde:

  • Waar liggen de fiscale belangentegenstellingen?
  • Onafhankelijkheid en gedragsregels van de adviseur
  • De civielrechtelijke aansprakelijkheid van de adviseur
  • De verhouding tot de Wet Financieel Toezicht.

De kosten voor deelname bedragen € 195,- (excl. btw). Inschrijvingen geschieden in volgorde van binnenkomst van aanmelding. Annulering is uitsluitend mogelijk per e-mail. Tot 8 weken voor de eerste dag van de bijeenkomst kan dat kosteloos. Bij annulering tussen 8 en 4 weken voor de eerste dag van de bijeenkomst wordt 50% van de prijs in rekening gebracht; bij annulering binnen 4 weken voor de eerste dag van de bijeenkomst 100%.  Plaatsvervanging is mogelijk zonder annuleringskosten, mits het om een vervanger gaat die kwalificeert voor de betreffende cursus. In dat geval is wel € 50 administratie- kosten verschuldigd.

Aan deze bijeenkomst kunnen geen aspirant-leden deelnemen.

Er kunnen maximaal 50 NOB-leden aan deze bijeenkomst deelnemen. Het minimum aantal bedraagt 30.  Mocht het minimum aantal deelnemers niet worden behaald dan behoudt de SOB zich het recht voor de bijeenkomst te annuleren.

U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden via uw Persoonlijke Pagina, of via de link onderaan deze pagina.