Persbericht: Marnix van Rij nieuwe voorzitter NOB

20 juni 2012

De Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) heeft op haar algemene ledenvergadering Marnix van Rij als nieuwe voorzitter gekozen. Hij volgt Henk Koller op, die na drie jaar reglementair is afgetreden.

Mr. Marnix van Rij (1960) studeerde Nederlands recht en fiscaal recht aan de Universiteit Leiden. Hij is Partner Business Tax Advisory en Global Leader Personal Tax Services bij Ernst & Young. Zijn cliënten zijn internationaal opererende familiebedrijven, beleggings- en vermogensfondsen en not for profit-instellingen. In zijn vrije tijd reist hij graag en doet hij veel aan sport. Van Rij is ook voorzitter van de Eduardo Frei Stichting van het CDA en lid van de commissie die het CDA-verkiezingsprogramma 2012 schreef.

Binnen de NOB is Van Rij al geruime tijd actief: hij was secretaris en penningmeester van het bestuur. Als voorzitter is hij direct betrokken bij de uitvoering van de drie speerpunten in het NOB-beleid: de leden toegevoegde waarde bieden, deelname van de NOB aan maatschappelijke discussies die het vak raken en een positieve profilering van het beroep. 

Marnix van Rij is bereikbaar via het bureau NOB (020 – 5141880).

Amsterdam, 20 juni 2012

de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs
Postbus 2977
1000 CZ Amsterdam
nob.@nob.net
www.nob.net