Personenvennootschappen

dinsdag 05 juli 2022
Activiteit: 
PE-cursus
Inleider(s): 
Thil van Kempen
Tijdsduur: 
van 14.00 uur tot 20.00 uur
Locatie: 
Van der Valk Hotel Utrecht
Soort PE: 
vaktechnisch
PE-uren: 
5

Op dinsdag 5 juli 2022 kunt u deelnemen aan de PE-cursus ‘Personenvennootschappen’ waarin de fiscale aspecten van maatschap, VOF en CV worden behandeld. Zowel de inkomsten- en vennootschapsbelasting, de schenk- en erfbelasting als de overdrachtsbelasting komen aan de orde – waarbij de nadruk ligt op het thema bedrijfsopvolging. Ook  is er ruim aandacht voor de privaatrechtelijke regels waarop u in de fiscale praktijk bedacht moet zijn. In deze cursus komen geen internationale aspecten van de personenvennootschap aan bod. Enige basiskennis op gebied van IB-winst en personenvennootschappen is vereist.

Deze cursus is een vast onderdeel in het Programma Permanente Educatie en wordt periodiek aangeboden. De cursus maakt ook deel uit van het programma van de Beroepsopleiding Belastingadviseurs en wordt  – in aangepaste vorm – als eendaagse cursus aangeboden in het Programma Permanente Educatie.

Docent is Thil van Kempen (o.a. Universiteit van Tilburg, rechter-plaatsvervanger Rechtbank Zeeland-West-Brabant en hoofdredacteur Cursus Belastingrecht).

De kosten voor deelname bedragen € 325,- (excl. btw). Inschrijvingen geschieden in volgorde van binnenkomst van aanmelding. Annulering is uitsluitend per e-mail mogelijk. Tot 8 weken voor de eerste cursusdag van de bijeenkomst kan dat kosteloos. Bij annulering tussen 8 en 4 weken voor de eerste cursusdag wordt 50% van de cursusprijs in rekening gebracht; bij annulering binnen 4 weken voor de eerste cursusdag 100%. Indien uw plaats kan worden ingevuld met een plaatsvervanger van de reservelijst brengen wij u uitsluitend € 50,- administratiekosten in rekening. Mocht invulling van de plaats via de reservelijst niet mogelijk zijn dan kan het NOB-lid dat annuleert zelf iemand aandragen voor plaatsvervanging. Deze vervanger moet kwalificeren voor de betreffende bijeenkomst. Ook in dat geval is € 50,- administratiekosten verschuldigd.

Er kunnen maximaal 24 NOB-leden aan deze bijeenkomst deelnemen. Het minimum aantal bedraagt 20.  Mocht het minimum aantal deelnemers niet worden behaald dan behoudt de SOB zich het recht voor de bijeenkomst te annuleren. Aan deze bijeenkomst kunnen geen aspirant-leden deelnemen.

U kunt zich voor deze cursus aanmelden via uw persoonlijke pagina, of via de link onderaan deze pagina.