Snel lezen (online)

donderdag 08 april 2021
Activiteit: 
PE-vaardigheidstraining
Inleider(s): 
Ing. H.W. (Haiko) Neidig
Tijdsduur: 
van 10.00 uur tot 16.05 uur
Locatie: 
Online
Soort PE: 
niet-vaktechnisch
PE-uren: 
5

Vooruitlopend op de verdere ontwikkelingen rondom het coronavirus bieden we tot nader order alleen online cursussen aan. Als het alsnog mogelijk blijkt eerder fysiek bijeen te komen, proberen we de cursussen om te zetten naar cursussen op locatie.

Wilt u uw leessnelheid aanzienlijk vergroten en informatie beter opslaan in uw geheugen? Dat kan door deel te nemen aan de ONLINE PE-training Snel lezen op 8 april 2021. De training duurt één dag. Na afloop blijkt iedereen vooruit te zijn gegaan in zijn of haar leessnelheid; bij 70% van de deelnemers is zelfs sprake van een verdubbeling. Metingen twee maanden na de training tonen aan dat de deelnemers gemiddeld 2,6 keer zo snel lezen als voor de training.

De training is geschikt voor iedereen die veel informatie moet verwerken. De training richt zich voornamelijk op het lezen en onthouden van vakliteratuur. Er zijn voor deze training geen verdere basis vereisten nodig.

Inhoud van de cursus.
Deelnemers gaan aan de slag met concrete technieken om informatie sneller te lezen en informatie beter op te slaan in het geheugen. In de training krijgen deelnemers o.a. een antwoord op de volgende vragen:
o          Hoe lees ik mijn vakliteratuur in een kwart van de tijd,
            met hetzelfde tekstbegrip?

o          Hoe kan ik meer onthouden van mijn vakliteratuur?
o          Hoe kan ik de gelezen informatie het best noteren?
o          Hoe lees ik sneller van beeldschermen?
o          Hoe kan ik geconcentreerder werken?
o          Hoe haal ik de essentie uit een tekst?
o          Hoe kan ik teksten beter selecteren?

De training wordt gegeven door Ing. H.W. (Haiko) Neidig (Focus Academy). De oprichter van dit bedrijf, M. Tigchelaar heeft deze training ontwikkeld. M. Tigchelaar studeerde psychologie en is breinexpert. Hij schreef drie boeken: 'Speed reading',  'Speed learning' en 'Haal meer uit je hersenen'. Het programma is hieronder te downloaden.

Alle deelnemers ontvangen naast de training:

  • Een uitgebreid werkboek;
  • Het boek 'Haal meer uit je hersenen';
  • Een inlogcode voor een online trainingssysteem om alle onderdelen van de training om extra te oefenen. Het is voor het resultaat niet noodzakelijk hier gebruik van te maken.

Deze training is een vast onderdeel in het Programma Permanente Educatie en wordt periodiek aangeboden.

De kosten van de training bedragen € 525,- (excl. BTW), plus € 16,-  (excl. BTW, wijzigingen voorbehouden) voor het boek. Inschrijvingen geschieden in volgorde van binnenkomst van aanmelding. Er kunnen maximaal 14 NOB-leden aan deze bijeenkomst deelnemen. Het minimum aantal bedraagt 8. Mocht het minimum aantal deelnemers niet worden behaald dan behoudt de SOB zich het recht voor de training te annuleren.

Annulering is uitsluitend schriftelijk (of bij voorkeur per e-mail) mogelijk. Tot 8 weken voor de eerste dag van de bijeenkomst kan dat kosteloos. Bij annulering tussen 8 en 4 weken voor de eerste dag van de bijeenkomst wordt 50% van de prijs in rekening gebracht; bij annulering binnen 4 weken voor de eerste dag van de bijeenkomst 100%.  Plaatsvervanging is mogelijk zonder annuleringskosten, mits het om een vervanger gaat die kwalificeert voor de betreffende cursus. In dat geval wordt € 50,- (exclusief btw) administratiekosten in rekening gebracht. 

Aan deze bijeenkomst kunnen geen aspirant-leden deelnemen.

Aanmelden kan via uw Persoonlijke Pagina bij het tabblad 'Aanbod NOB' of via de aanmeld link onderaan deze pagina; daarvoor moet u uw account hebben geactiveerd en ingelogd zijn.

Inschrijven: