Summer School voor bedrijfsfiscalisten 2021

maandag 06 september 2021
& dinsdag 07 september 2021
Activiteit: 
PE-Summer School
Inleider(s): 
Zie programma
Tijdsduur: 
dag 1: 09.30 uur - 18.30 uur dag 2: 09.00 uur - 16.40 uur
Locatie: 
Hotel Papendal te Arnhem
Soort PE: 
Vaktechnisch
PE-uren: 
13

Op 6 en 7 september organiseert de SOB weer een Summer School voor bedrijfsfiscalisten in Hotel Papendal. Het programma van vorig jaar kon in verband met Corona slechts één keer worden aangeboden. Daarom is er voor gekozen in 2021 hetzelfde programma uit 2020 (in geactualiseerde vorm) aan te bieden. Wij willen de bedrijfsfiscalisten die er vorig jaar niet bij konden zijn de kans geven dit jaar deel te nemen. Zij krijgen voorrang boven de deelnemers die de Summer School in 2020 hebben gevolgd.

Bij voldoende belangstelling zal de Summer School op 15 en 16 november worden herhaald. Voor deze Summer School ontvang je evenals bij de Summer School van september van tevoren bericht over de datum waarop de inschrijving wordt geopend.

In het programma komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Ontwikkelingen in het fiscale landschap; nationaal en internationaal 
  Inleider: mr. E.A. (Edwin) Visser (PwC)
 • Introductie Pillar I
  Inleiders: dhr. P. (Patrick) Steinfort MSc , dhr. S. Kuijper (beiden EY), mr. drs. B. (Barend) Broen (Mambu / docent Transfer Pricing Erasmus Universiteit) en drs. S.P. (Sebastiaan) de Buck (Unilever)
 • Introductie Pillar II
  Inleiders: mr. S.R. (Suniel) Pancham (Tax at Work) en prof. dr. M.F. (Maarten) de Wilde (Hoogleraar / Opleidings-directeur Bachelor Fiscaal recht Erasmus Universiteit / PwC)
 • Capita Selecta BTW
  Inleider:prof. dr. G.J. (Gert-Jan) Van Norden (Meijburg & Co)
 • Fiscale aspecten van managementparticipaties (VPB/LB/lucratief belang)
  Inleider: mr. P. (Paul) de Winter (Deloitte)
 • (Internationale) informatie uitwisseling
  Inleider: mr. R.A. (Reinout) de Boer (Stibbe)
 • ATAD na implementatie
  Inleider: mw. S.P. (Soleil) Remie LLM en mr. R.A. Bolwerk (beiden PwC)
 • Actuele ontwikkelingen HT/ ATR praktijk
  Inleider: mr. J.H.A.M. (Hans) Rijsbergen (Strategisch adviseur Belastingdienst / Grote Ondernemingen)

* Het onderwerp ‘Ontwikkelingen in het fiscale landschap; nationaal en internationaal’, wordt plenair gehouden (50-60 personen), de andere sessies in twee groepen van 25-30 personen.
** Op dag 2 worden in de ochtend een blok met keuzeonderwerpen aangeboden. Na aanmelding, ontvangen de deelnemers een keuzeformulier per mail. Nadat alle deelnemers hun keuze bekend hebben gemaakt zal de groepsindeling worden bepaald. Mocht het minimum aantal deelnemers voor een keuzeonderwerp niet toereikend zijn, dan behoudt de SOB zich het recht voor deze te annuleren. De deelnemers zullen dan benaderd worden met de vraag om een alternatieve keuze te maken.

Het volledige programma kan onder aan deze pagina worden gedownload.

Aanmelden kan vanaf dinsdag 13 juli om 10.00 uur via uw Persoonlijke Pagina of via de aanmeld link onderaan deze pagina; daarvoor moet u uw account hebben geactiveerd en ingelogd zijn.

Deelnemers kunnen kiezen voor één van de volgende arrangementen (na plaatsing ontvangen deelnemers een keuzeformulier):

 1. Summer School (excl. voorovernachting, excl. overnachting, excl. diner, excl. BTW) €495,-
 2. Summer School (excl. voorovernachting, excl. overnachting, incl. diner, excl. BTW) €540,-
 3. Summer School (excl. voorovernachting, incl. overnachting, incl. diner, excl. BTW)  €605,-
 4. Summer School (incl. voorovernachting, incl. overnachting, incl. diner,excl. BTW) €695,- 

Inschrijvingen geschieden in volgorde van binnenkomst van aanmelding. Annulering is uitsluitend schriftelijk (of bij voorkeur per e-mail) mogelijk. Tot 8 weken voor de eerste dag van de bijeenkomst kan dat kosteloos. Bij annulering tussen 8 en 4 weken voor de eerste dag van de bijeenkomst wordt 50% van de prijs in rekening gebracht; bij annulering binnen 4 weken voor de eerste dag van de bijeenkomst 100%.  Plaatsvervanging is mogelijk zonder annuleringskosten, mits het om een vervanger gaat die kwalificeert voor de betreffende cursus. In dat geval is wel € 50 administratie- kosten verschuldigd.

Aan deze bijeenkomst kunnen alleen bedrijfsfiscalisten van de NOB deelnemen.

Er kunnen maximaal 60 bedrijfsfiscalisten aan deze bijeenkomst deelnemen. Het minimum aantal bedraagt 30.  Mocht het minimum aantal deelnemers niet worden behaald dan behoudt de SOB zich het recht voor de bijeenkomst te annuleren.